Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de poliţiştii rutieri

229

În urma controalelor desfăşurate în cursul zilei de marţi, poliţiştii rutieri din judeţul Gorj au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.650 lei. Majoritatea conducătorilor auto au fost amendaţi pentru încălcarea regimului legal de viteză, neportul centurii de siguranţă sau defecţiuni tehnice, cinci dintre aceştia rămânând şi fără permisul de conducere.

În cursul zilei de 15 ianuarie, poliţiştii rutieri gorjeni au acţionat pe raza judeţului în vederea creşterii gradului de siguranţă al participanţilor la trafic. S-a avut în vedere, în special, combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară a drumului precum şi faptele de conducere a autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, acţiunile au mai vizat respectarea prevederilor legale în domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane. În cursul acestei acţiuni, oamenii legii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 22.650 lei, şi au reţinut mai multe permise de conducere. „Au fost aplicate 63 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză, 18 pentru neportul centurii de siguranţă, 16 pentru defecţiuni tehnice, 8 pietonilor, 5 pentru oprire neregulamentară, 2 căruţaşilor, 2 taximetriştilor, iar diferenţa pentru alte abateri de la normele rutiere. În perioada analizată au fost reţinute 5 permise de conducere, din care: 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru depăşire neregulamentară, unul pentru alcool şi unul pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni; a mai fost reţinut şi un certificat de înmatriculare”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat
Unul dintre conducătorii auto traşi marţi pe dreapta de poliţiştii rutieri s-a ales şi cu dosar penal, asta după ce a fost prins circulând cu un autoturism neînmatriculat. „La data de 15.01.2013, orele 14:40, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au depistat în trafic pe S.P., de 39 ani, din municipiul Târgu- Jiu, în timp ce conducea autoturismul pe str. Aleea Digului din municipiu, având autorizaţia de circulaţie provizorie cu termenul de valabilitate expirată, autoturismul fiind neînmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Circulaţi cu prudenţă
Date fiind condiţiile meteo-rutiere nefavorabile din această perioadă, în special vizibilitate redusă datorată ceţii, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să utilizeze luminile de întâlnire şi ceaţă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să efectueze fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare şi să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here