Ambulatoriul Spitalului Rovinari, modernizat şi dotat cu fonduri europene

136

Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari va avea un ambulatoriu modern, cu dotări de ultimă generaţie, graţie unui proiect de „Reabilitare, modernizare şi echipare”. Finanţarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, conducerea spitalului primind deja notificarea de acceptare a cererii de finanţare pentru această investiţie a cărei valoare se ridică la 1 milion de euro.

Noi investiţii se pregătesc pentru Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Ambulatoriul de specialitate al unităţii va beneficia de lucrări de reabilitare şi modernizare similare celor realizate la Policlinica Târgu-Jiu. Notificarea de acceptare a cererii de finanţare s-a primit deja, urmând ca până la mijlocul acestei luni să fie depus proiectul. „Am primit notificarea de acceptare a cererii de finanţare privind „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Orăşenesc Rovinari”. Urmează să facem un proiect care trebuie depus, până la mijlocul lunii decembrie, ADR Sud-Vest Oltenia. Valoarea investiţiei este de aproximativ 1 milion de euro”, a declarat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.

Dotări de ultimă generaţie
Pe lângă lucrările de modernizare, Ambulatoriul spitalului din Rovinari va fi şi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Între aparate medicale cu care va fi echipat acest ambulatoriu se află şi: echo Doppler, colonoscop, endoscop şi aşa mai departe. În plus, după cum a precizat managerul Robert Calotescu, „proiectul pentru Ambulatoriu cuprinde şi un lift care va fi utilizat de persoanele mai greu deplasabile”.
Interesul reprezentanţilor Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului se încadrează în cerinţele şi aşteptările ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, care a spus că „ambulatoriile devin o parte foarte importantă a sistemului sanitar, aşa este peste tot în lume, aşa că dezvoltarea lor şi dotarea lor este un lucru foarte important. Dotarea ambulatoriilor este extrem de importantă. Spitalul va fi doar pentru cazurile necesare, acolo va fi trimis pacientul când este foarte necesar, în rest el trebuie tratat în ambulatoriu”. Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari funcţionează ca structură organizatorică în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.688/2010 cu 121 paturi, asigurând asistenţă medicală în mai multe specialităţi: Chirurgie, ATI, Obstetrică – Ginecologie, Ortopedie – Traumatologie, Oftalmologie, ORL, Medicină internă, Neurologie, Pediatrie, Neonatologie, Recuperare – Reabilitare a sănătăţii. Totodată, spitalul mai are în structură şi: cameră de gardă, laborator radiologie şi imagistică medicală, laborator analize medicale, farmacie, sterilizare, ambulatoriu de specialitate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here