Alimente expirate şi carne stricată, descoperite de comisarii CJPC Gorj

338

100 de kg de produse alimentare cu probleme au depistat comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, în perioada 30 iulie-18 august. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au aplicat agenţilor economici prinşi pe picior greşit sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.400 lei, precum şi avertismente.

Comisarii CJPC Gorj au efectuat o serie de verificări la agenţii economici de pe raza judeţului, pentru a depista neregulile agenţilor economici. “S-au controlat 27 operatori economici –comercianţi şi unităţi de alimentaţie publică. În urma acestei acţiuni de control s-a verificat o cantitate de aproape 460 de kg de produse alimentare, constatându-se abateri la 98,50 kg. Pentru abaterile constate s-au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale dintre care 22 amenzi în valoare de 23.400 lei şi 5 avertismente”, a precizat Daniela Michi, şefa CJPC Gorj. Printre abaterile descoperite de comisari se află şi comercializarea de produse alimentare fără inscripţionarea sau inscripţionarea incompletă a datei durabilităţii minimale pe etichetă sau ambalajul produsului; comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare. De asemenea neidentificarea operatorului economic la locul de desfăşurare a activităţii.

Recomandări pentru consumatori
Pentru consumatorii gorjeni, comisarii de la Protecţia Consumatorului au şi câteva recomandări referitoare la produsele alterate, pe care gorjenii trebuie să le ocolească. “Recomandăm consumatorilor să verifice ambalajele băuturilor răcoritoare, să acorde atenţie condiţiilor de depozitare a produselor, să citească lista ingredientelor, să refuze produsele cu data durabilităţii minimale modificată sau depăşită, să acorde o atenţie deosebită produselor din carne, să solicite şi să păstreze bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doresc să reclame calitatea sau siguranţa unui produs cumpărat. De asemenea la intrarea în unităţile de alimentaţie publică acordaţi o atenţie deosebită stării de curăţenie din unitate, verificaţi dacă în lista meniu sunt afişate cantitatea şi preţul produselor”.

A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here