Alexandru Băluță, fotbalistul momentului!

469

Căpitanul Universităţii Craiova, Alexandru Băluţă, a fost declarat de către Liga Profesionistă de Fotbal cel mai în formă jucător din campionat. Potrivit statisticilor lpf.ro, 139 dintre cei 345 de jucători, cu minute în primele 14 runde, au contribuit la cele 226 de reuşite de până acum, cu cel puţin un gol, o pasă decisivă sau un penalty transformat de un coleg de echipă. Ciprian Deac este pe locul doi, iar fostul pandur Paul Batin încheie podiumul.
Cei mai în formă fotbalişti după disputarea a 98 de meciuri din ediţia 2017-2018:
1. Alexandru Băluţă (CS U Craiova): a contribuit decisiv la 9 goluri (6 goluri, 3 pase decisive în 10 meciuri).
2. Ciprian Deac (CFR Cluj): a contribuit decisiv la 9 goluri (două goluri, 6 pase decisive, un penalty obţinut în 14 meciuri).
3. Paul Batin (Concordia): a contribuit decisiv la 8 goluri (7 goluri, o pasă decisivă în 12 jocuri).
4. George Ţucudean (Viitorul): a contribuit decisiv la 8 goluri (7 goluri, o pasă decisivă în 13 jocuri).
5. Laurențiu Buş (FC Botoşani): a contribuit decisiv la 8 goluri (6 goluri, două pase decisive în 13 meciuri).
6. Gustavo Vagenin (CS U Craiova): a contribuit decisiv la 8 goluri (6 goluri, două pase decisive în 14 meciuri).
Alţi șase jucători au contribuit decisiv la câte șapte goluri înscrise de formaţiile pentru care au evoluat. Aceşţia sunt: Siviu Balaur (Astra / 5 goluri, două pase decisive), Alexandru Ioniţă II (Astra / 4 goluri, 3 pase decisive), Andrei Burlacu (CS U Craiova / 4 goluri, două pase decisive, un penalty obţinut), Eric de Oliveira (3 goluri, 4 pase decisive), Ionuț Costache (Dinamo / 3 goluri, două pase decisive, două penalty-uri obţinute) şi Diogo Salomao (Dinamo / (două goluri, 5 pase decisive).
“Mă bucur că am fost ales de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) ca fiind jucătorul momentului în Liga I Betano. Am muncit în fiecare zi pentru lucrul acesta, am progresat de la meci la meci și sunt pe o pantă ascendentă. Am demonstrat totul numai și numai în teren. Trebuie să îmi ajut echipa cât mai mult, să aduc un plus când sunt în teren, să înscriu goluri și să fiu mai concentrat în fața porții. Suporterii să fie lângă noi ca și până acum, să ne susțină indiferent de circumstanțe”, a declarat Alex Băluţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here