AJOFM propune gorjenilor locuri de muncă în Europa

127

AJOFM 4Oferta judeţeană a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj este una bogată pentru această săptămână, în timp ce locurile de muncă oferite în străinătate prin intermediul serviciului Eures nu depăşesc câteva zeci.

Potrivit Anei-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj, în prezent, rata şomajului la nivelul judeţului nostru este de 6,85%, numărul şomerilor fiind de 10.545. Dintre aceştia, 4.883 sunt femei, iar din totalul şomerilor gorjeni, 4.312 sunt indemnizaţi şi 6.233 neindemnizaţi. „Oferta europeană de locuri de muncă cuprinde 36 de posturi în mai multe ţări. De exemplu, Germania caută cinci ingineri de aeronave, cunoscători de limbă engleză şi germană, salariul acestora ajungând chiar şi la 2.000 de euro. Şi Lituania caută câte doi ingineri constructori-şefi şi ingineri energetici, care să aibă cunoştinţe minime de limbă engleză şi rusă, salariile lor fiind de până la 3.500 de euro”, a declarat reprezentanta instituţiei. ajofm declaratii drepturi autorDe asemenea, tot prin serviciul Eures, şomerii gorjeni cu studii pot opta pentru un post de îngrijitor în Polonia, ei deţinând cunoştinţe avansate de limba germană, perioada contractuală fiind cuprinsă între doi şi cinci ani, salariul ajungând până la 4.800 de zloţi polonezi. Malta caută cunoscători de limba engleză care să ocupe câte un post de personal de aşteptare într-un restaurant şi un post de manager. Cehia are o ofertă pentru 20 de muncitori necalificaţi în transportul şi manipularea mărfurilor, angajatorul oferind contracte pe o perioadă de cinci ani de zile şi un salariu de 700 de euro, singura condiţie fiind deţinerea de cunoştinţe de bază de limba engleză sau rusă. Ultima ţară care are o ofertă curentă pentru şomerii gorjeni este Norvegia. O firmă de acolo solicită patru ingineri electrici navali care să aibă calificare în domeniu şi să deţină cunoştinţe de limba engleză. Angajatorul oferă un venit de până la 67.000 de euro brut pe an.

Ofertă bogată la Gorj

Doar astăzi, cei peste 10.000 de şomeri din Gorj mai pot opta pentru unul dintre posturile vacante oferite de angajatori prin oferta judeţeană săptămânală a AJOFM Gorj. Spre deosebire de alte săptămâni, oferta actuală este una bogată în posturi, totalul job-urilor vacante fiind de 229. În aceasta intră 19 posturi de montator pereţi şi plafoane din gips carton, 15 de tehnician în industria confecţiilor şi tricotajelor, zece de instalator încălzire centrală şi gaze. Oferta judeţeană a AJOFM mai cuprinde nouă posturi vacante de zugrav, tot atâtea de paznic, 12 de lucrător gestionar, câte cinci de tâmplar universal şi spălător vehicule, şase de dulgher, şapte de zidar rosar-tencuitor, şi câte două de brutar, electrician, zidar restaurator, bucătar, ospătar, vopsitor industrial. De asemenea, şi şomerii cu studii superioare au o şansă la angajare. Prin oferta sa, AJOFM Gorj pune la bătaie câte un post vacant de consilier economic, inginer construcţii civile, industriale şi agricole, inginer electromecanic, inginer mecanică agricolă, consilier juridic, tehnician mecanic, control calitate, tehnician agronom-exploatare, tehnician programare, lansare, urmărirea producţiei. Tot pentru cei cu studii superioare mai sunt vacante şi patru posturi de contabil şef şi 15 de tehnician în industria confecţiilor şi tricotajelor.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here