AJFP Gorj nu mai returnează contravaloarea timbrului de mediu

254

La Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj nu se mai primesc solicitări din partea proprietarilor de autoturisme care doresc recuperarea taxei pentru timbrul de mediu, taxă ce a fost achitată atunci când posesorii au dobândit autovehiculele. Regulile de bază ce prevăd că proprietarii de maşini pot cere banii înapoi pentru vechile taxe auto erau incluse în ordonanţa timbrului de mediu, act normativ ce a fost abrogat la data de 1 februarie 2017. Abrogarea OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule înseamnă nu doar eliminarea timbrului de mediu, ci şi a regulilor de bază pentru restituirea pe cale administrativă a vechilor taxe auto.
Procedura efectivă de returnare a banilor este inclusă într-un ordin comun al Ministerului Mediului şi al Fiscului, însă acesta a fost emis tocmai în baza prevederilor din ordonanţa de urgenţă amintită. În consecinţă, returnarea banilor pe cale administrativă pentru vechile taxe auto în urma solicitărilor şi a documentelor necesare ce se primeau la AJFP Gorj, nu se mai poate face încă de săptămâna trecută din moment ce regulile de bază ale acesteia au dispărut.
“Prin abrogarea integrală a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule se elimină inclusiv posibilitatea restituirii pe cale administrativă a sumelor prevăzute de art. 12, respectiv a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora. (…) Restituirea pe cale administrativă a acestor sume poate fi realizată doar în baza unui nou act normativ ce ar trebui emis în perioada următoare”, a informat Direcţia de comunicare, transparenţă şi IT din cadrul Ministerului Mediului.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here