Agitație la CE Oltenia. Discuții înainte de Crăciun pe tema economiei la fondul de salarii

1362

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia anunță că economia la fondul de salarii pentru 2019 va fi distribuită în mod egal tuturor salariaților. Situația va fi discutată înainte de Crăciun și abia atunci se va afla câți bani vor primi angajații în plus la salariu.

„Situația fondului de salarii la 11 luni va fi discutată în data de 23 decembrie 2019, în cadrul Comisiei mixte administrație-sindicate, după plata celei de a doua chenzine a lunii noiembrie. Economia înregistrată la fondul de salarii va fi distribuită în mod egal tuturor salariaților, în conformitate cu prevederile CCM și cu hotărârea Comisiei mixte”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.
În plus, șefii companiei spun că sumele vehiculate în presa locală nu sunt reale. „Nu știu cine a scos în presă suma de 133 de lei, atât timp cât procesul de închidere financiară pe anul 2019 încă nu a început. Sunt persoane ce vorbesc în spațiul virtual, ce nu au informațiile necesare, însă își permit să agite spiritele în societate. Am respectat prevederile CCM, am plătit salariile la timp, voucherele la timp, primele la timp, nu au fost probleme, chiar dacă uneori ne-a fost greu. Trebuie să înțelegem că astfel de acțiuni nu fac bine acestei companii”, a transmis Sorin Boza, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, pentru bizmagazin.ro.
Minerii vor mai mulți bani la sfârșit de an, asta după ce în 2018 au primit câte 700 de lei net. În anul 2017, economia la fondul de salarii a fost în valoare de 350 lei net/angajat. Acum, spun sindicaliștii, oamenii ar putea primi în jur de 250 de lei.
Cifrele de la finalul lunii octombrie estimau un câștig de 133 de lei pentru fiecare dintre cei peste 13.000 de angajați ai companiei, după cum anunța sindicalistul Ion Popescu de la Jilț Sud.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here