Adrian Tudor, consilier municipal, va fi propus, astăzi, de Grupul PSD din CL Târgu-Jiu în funcţia de viceprimar al oraşului, postul fiind vacant după plecarea Iuliei Vână. Propunerea se va vota în şedinţa de Consiliu Local, PSD având majoritate lejeră aici. Grupul PNL va fi singurul care va mai face o propunere în şedinţă, este vorba despre susţinerea lui Gore Popescu, liberalii fiind însă minoritari în organismul de conducere local. Propunerea PSD va primi astfel girul Consiliului, motiv pentru care începând de astăzi, Adrian Tudor va fi numit, fără emoţii, viceprimar al municipiului. Anticipând numirea, i-am pus deja câteva întrebări esenţiale lui Adrian Tudor.
Reporter: Aţi visat vreodată că veţi fi viceprimar al oraşului Târgu-Jiu?
Adrian Tudor: Nu am avut niciodată obsesia funcţiilor şi a rangurilor. Am rămas în PSD şi am militat pentru ideile generoase ale stângii şi când am avut de-a face doar cu munca, fara niciun fel de recompense în plan personal.
Da! am visat întotdeauna că voi fi într-un loc în care să pot face ca viaţa oamenilor, în special a celor mai puţini ocrotiţi de soartă să fie un pic mai bună. Eu ştiu ce înseamnă să ai greutăţi în viaţă. De aceea, biroul meu va fi deschis, în primul rând, pentru oamenii simpli, pentru toţi cei care au nevoie de un umăr pe care să se sprijine. Da! am visat ca într-o zi să mă pun în slujba acestui oraş pe care îl iubesc aşa cum îmi iubesc părinţii, cu tot ceea ce am învăţat în viaţă, în şcoală, în stagiile de pregătire din străinătate.
Rep.: Veţi fi viceprimarul dlui. Cârciumaru sau viceprimarul PSD?
A.T.: Voi fi viceprimarul locuitorilor din Târgu-Jiu, indiferent de opţiunea lor politică. Eu nu le voi cere carnetul de partid la intrarea în biroul meu. În acelaşi timp sunt într-o echipă firească, cu domnul Cârciumaru cu care voi avea o relaţie profesională, dincolo de relaţia omenească pe care o ştie toată lumea. Sunt deja reprezentantul PSD al organizaţiei municipale, al consilierilor locali PSD care au dat un vot unanim pentru susţinerea mea într-o asemenea funcţie, drept pentru care le mulţumesc încă o data şi pe această cale”.
Rep.: Opoziţia gorjeană vă reproşează că nu aveţi un bagaj profesional solid. Cum le răspundeţi?
A.T.: ”Nimic nu există de n-are opus/ nimic nu există de nu-i să-l conteste!..” cam aşa sună un vers al marelui nostru poet naţional Adrian Păunescu. Este dreptul Opoziţiei să critice. Pe mine unul critica mă face întotdeauna mai bun, mai energic. Le răspund cu argumente logice, nu cu retorică de doi bani ce li se topeşte în cerul negru al gurii lor politice. Poziţia de viceprimar este una politică. La fel ca şi cea de ministru sau secretar de stat. Partidele sunt cele care, prin jocul democratic, desemnează şi susţin pe oameni cu merite politice în aceste functii. Colegii mei au considerat că după 20 de ani de activitate necondiţionată în partid, în care am urcat treaptă cu treaptă, este timpul să îmi asum o poziţie mai importantă. Eu nu vin de pe stradă în această poziţie. Sunt la al treilea mandat de consilier local. Am condus comunităţi de oameni. Am studii de drept şi de management al administraţiei publice locale. Am văzut cum se dezvoltă comunităţi şi cum se iau decizii în ţări importante ale lumii vestice(Germania, Spania). Importante în această poziţie nu sunt titlurile doctorale(câţi profesori excepţionali nu au eşuat ca miniştri domnilor din PNL?). Importante sunt viziunea în legătură cu fişa postului şi dragostea de a fi tot timpul printre oameni.
Rep.: Care va fi prioritatea dvs. zero ca viceprimar?
A.T.: Priorităţile mele derivă deja din fişa postului şi din strategia de dezvoltare a oraşului asumată de echipa din fruntea primăriei. Ţinta preocupărilor mele va fi cum vom reuşi să transformăm oraşul, dintr-unul de tranzit cultural, către un brand cultural consolidat care să merite o atenţie mai mare din partea vizitatorilor şi care să îşi propună astfel o şedere mai lungă în urbea noastră. Acest lucru ar fi o importantă resursă de creştere economică şi de creare de locuri de muncă. Trebuie să găsim soluţii noi, creative pentru a construi un concept atrăgător. Oraşul lui Brâncuşi poate deveni o ”cetate culturală şi de divertisment” în care oamenii din ţară şi din afara ţării să îşi dorească să petreacă mai mult decât câteva ore. Mă gândesc, după model occidental, să iniţiem o serie de concursuri, inclusiv printre tinerii oraşului în legătura cu viziunea lor despre viitorul localităţii în care trăiesc”.
Rep.:Ce le promiteţi cetăţenilor din Târgu-Jiu?
A.T.: ,,Celor putini care ma contestă le spun că voi fi şi viceprimarul lor. Celor care cred în mine le spun că voi confirma încrederea lor şi în această poziţie de responsabilitate publică. Celor care mai au rezerve faţă de mine le adresez rugămintea să încerce să mă cunoască cu adevărat. Atunci când pui dragoste şi credinţă în ceea ce faci e imposibil ca lucrurile să nu meargă.
ANAMARIA STOICA
cred ca mai repede o cetate a divertismentului,o cetate de ras cu asa edili.
,,,,,,Ţinta preocupărilor mele va fi cum vom reuşi să transformăm oraşul, dintr-unul de tranzit cultural, către un brand cultural consolidat care să merite o atenţie mai mare ,,,,,,,,bla, bla , bla . Pai pana acum , in cele trei mandate de consilier ,impreuna cu nasu’ care’i primar tot de vreo 3-4 mandate ,,,,de ce nu ai transformar mun’cip’ul ,,,,,,bla, bla ,bla ?