Adevărata faţă a lucrurilor de la Hidroelectrica SA – Sucursala Tg-Jiu

331

Ca urmare a unor mizerabile şi condamnabile acuze apărute la adresa mea în cuprinsul unei scrisori, adresată administratorului judiciar al Hidroelectrica de un grup de foşti salariaţi disponibilizaţi, publicate recent de ”Gorjeanul”, mă simt nevoit să clarific care este realitatea în ce mă priveşte, pentru ca opinia publică din Gorj să fie informată corect despre multele nereguli, abuzuri, discriminări prima din topul sucursalelor din ţară care a plătit scump proasta administrare a unităţii. Întrebarea pentru românul de rând este nu de acum şi nici de ieri de ce factura la curent este atât de scumpă şi cine se face vinovat de moartea clinică a Hidroelectrica, altădată întâia în Statul român ca vigoare şi contribuţie la buget, folosind ca materie primă apa de la mama natură.

Acum douăzeci şi unu de ani, când m-am angajat în această unitate am găsit angajaţi, viitori colegi, oameni de excepţie, prietenoşi şi respectoşi, buni meseriaşi, muncitori şi maiştri, ingineri experimentaţi şcoliţi paradoxal într-un regim când se învăţa carte, cu diplome obţinute „pe bune” şi nu cum foarte probabil o parte din semnatarii scrisorii, semidocţi, lichele şi mediocrităţi notorii şcoliţi pe bandă, unii şi în timpul programului, plătiţi „omeneşte” cu salarii de peste 3000 lei pentru a obţine ( cumpăra) o diplomă cu cea mai josnică monedă a unor vremuri fără alternativă neştiinţa de carte.
Ei bine, fie şi în număr restrâns, aceşti „minunaţi” indivizi apăruţi, de aiurea la Hidro ca pe o misterioasă poarta galactică, teleportaţi de „partidul drag” sau de alte persoane influente au participat la concurs cu subiecte oferite „la domiciliu” de director(i) galanton(i), viitori ocupanţi ai unor scaune şi birouri, laptopuri şi calculatoare de ultima generaţie pentru a-şi declina doar la figurat mult invidiata lor competenţă profesională, adică arta de a se face că muncesc în aparatul TESA pe salarii mai mult decât decente şi ca o recompensă, să fie cunoscuţi în sistem, au mers în delegaţii cu diurne babane, iar cârdul lor gemea sub povara salariilor nesimţite. Iar omul din producţie, meseriaşul din subteranul centralelor din creierul munţilor, unii chiar câştigători de concursuri profesionale pe ţară, implora noua conducere să aibă grijă şi de ei că n-au mai primit clase de salarizare de ani buni.
Şi culmea culmilor, câte 2-3 salariaţi dintr-o singură familie au savurat copios fericirea lumească la Hidro de parcă Sabin Firiza şi Victoria Cilibiu unici susţinători în familie, cu salarii de nici 1500 lei ce au răspuns de bunuri şi valori materiale ale unităţii cu garanţie constituită după legea 22 şi, cum rezultă din documentele contabile, nu au adus prejudicii unităţii şi nu au avut lipsă în gestiune la inventarieri, iar gestiunea de investiţii nu a fost făcută „ varză,” aşa cum în mod calomnios stipulează semnatarii scrisorii.
Cei care au viziuni tembele nu recunosc contribuţia semenului la bunul mers al societăţii. Câtă ipocrizie „stimabili” semnatari ai scrisorii. Cât de teatrali sunteţi voi făcătorii de pismă şi nedreptate ce într-un delir diavolesc aţi afirmat că subsemnatul a făcut afirmaţii extrem de grave la adresa lui Remus Borza „oferind periodic informaţii, dumneavoastră aţi proceda la disponibilizarea acestor salariaţi”. Fals, revoltător şi condamnabil gest de trepăduşi josnici. Domnul Borza înainte de a porni la luptă a cercetat ca bun strateg inamicul, topografia locului mergând până la rădăcina cauzelor care au prăbuşit aproape totul. Oare mintea voastră obosită, alterată de nu ştiu ce sindrom incurabil nu a luat pulsul vremurilor, al greutăţilor, lipsa de viziune, de soluţii salvatoare, voi falşi intelectuali, ce nu v-aţi ostenit să muşcaţi din eternitate, lipitori nesăţioase ce de atâta odihnă aţi visat frumos proiectându-vă diabolice planuri de viitor.
Unde aţi fost în 14 aprilie a.c. la întâlnirea cu administratorul judiciar Remus Borza, când timp de peste 3 ore şi jumătate Domnia Sa a prezentat liber, extrem de documentat, cu o meticulozitate impresionantă în date şi cifre starea de fapt a Hidroelectrica fără a oscila în jurul aceleiaşi idei, cu cele nouă mari CAUZE care au dus la prăbuşirea „perlei” industriei româneşti, cheltuieli aberante, încredinţări directe de lucrări, ritm greoi al investiţiilor, starea lor din teritoriu, etc. Pentru ce aş face eu afirmaţii extrem de grave la adresa Domniei Sale? Că spune adevărul? Oare nu era un strigăt al vremurilor ca unul căruia îi pasă de dezastru, de această Prinţesă obligată de toţi mizerabilii să se prostitueze, să ia Taurul de coarne aidoma mitologicului Enkidu, s-o elibereze de spaima pieirii? Domnul Borza a concluzionat că „pentru câştigarea războiului trebuie să moară mulţi în lupte”.
E de neînţeles domnilor „intelectuali” ce-mi aduceţi acuze şi grave prejudicii de imagine de ce când Domnia Sa v-a cerut să vorbiţi, să fie o dezbatere de idei şi soluţii aţi „promovat” tăcerea laşă şi dăunătoare în timp ce eu am făcut pledoarie pentru recunoaşterea valorilor noastre şi nicidecum pentru dezbinare.
Voi loviţi pe nedrept omul de bună intenţie pe care 1-au dezgustat plotogăriile si hoţiile din sucursală. Aceeaşi acuză d-lui Tilea cum că îl înjură pe Borza. Invenţii penibile. Eu îl cunosc de 15 ani, un inginer studios si echilibrat, ancorat la modul foarte serios în sarcinile de serviciu, rezervat la tot felul de plotogării, ceea ce îl face o persoană incomodă pentru şacali, folosind maşina unităţii strict în interesul acesteia.
Iată de ce „mârâie” falşii intelectuali acum când a început marea bătălie pe viaţă şi pe moarte, din păcate cu mutilări de destine pentru ca regula jocului să fie schimbată acum când trăim într-un cu totul alt context european, când la ei lupta pentru existenţă, pentru bunăstare are reguli şi strategii bine definite, aplicate cu precizie matematică.
Aşa că, domnilor, nu veţi vedea în Sabin Firiza omul slugarnic care spune la bine rău şi la rău bine. Iată câte lucruri fără cale au urmat… E regretabilă plecarea unora, care poate nu meritau acest tratament extrem de dureros, unii dintre ei capabili, alţii cu probleme de familie.
Aceasta este o „firavă” faţă a lucrurilor mascată de regizori „autorizaţi,” iar ceea ce am concluzionat şi concluzionez e ca ŞACALII rămaşi stau la pândă şi aşteaptă ieşirea din insolvenţă, pentru a-şi înfige din nou colţii in trupul cât de cât vindecat al companiei Hidroelectrica.
De asemenea, Victoriţa Cilibiu, subscrie celor redactate de Sabin Firiza, mai sus şi menţionează că acuzele ce i-au fost aduse în cuprinsul acelei scrisori trimise lui Remus Borza nu sunt adevărate.
Sabin Firiza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here