Activitatea față în față, suspendată integral într-o școală din Gorj

486

Începând de astăzi, Școala Gimnazială Văgiulești își mută integral cursurile în online. Este prima unitate de învățământ din județ care a solicitat suspendarea integrală a activității față în față, în acest an școlar.

Solicitarea de trecere a unității de învățământ în sistem online a venit ca urmare a ratei mari de infectare din localitate. „Școala gimnazială din localitatea Văgiulești a făcut solicitare ieri (n.r. miercuri, 13 octombrie) la Inspectoratul Școlar pentru trecere în sistem online a tuturor claselor, a tuturor structurilor. Având în vedere că ieri în localitate se înregistra o incidență de 12,47%, este de înțeles faptul că își doresc să pună pe pauză prezența fizică a copiilor la școală. Această solicitare este făcută pentru o perioadă de 14 zile, pentru a stopa oarecum răspândirea virusului în rândul copiilor, având în vedere incidența la nivelul localității”, a declarat inspectorul școlar general Dana Constantinescu.

Peste 200 de elevi și angajați din învățământ, confirmați cu coronavirus
Nu doar elevii din Văgiulești vor face ore online. Joi, la nivelul județului nostru, era suspendată activitate față în față în 79 de grupe/clase, aproape 200 de preșcolari și elevi învățând în sistem online.
„La data la care vorbim (n.r. 14 octombrie), avem 192 de elevi care sunt confirmați cu virusul SARS-CoV-2; acești copii sunt acasă, învață în sistem online și numărul de clase din care aceștia fac parte este de 79. (…) Pe lângă aceștia, avem 71 de profesori confirmați cu acest virus. Aceste confirmări sunt oficiale, de la DSP. În privința personalului nedidactic sau didactic auxiliar, avem raportate oficial 12 cazuri. Sunt destul de multe. Sunt mai multe cazuri decât au fost în anul școlar precedent”, a mai declarat Dana Constantinescu. Referitor la rata de vaccinare a cadrelor didactice din județ, aceasta depășește cu puțin 56%. „În lupta cu acest virus, ne-am dori un număr mai mare de persoane care să se vaccineze și un număr mai mare de persoane dintre cadrele didactice. La data la care vorbim, avem un procent de 56,18% dintre cadrele didactice din județul Gorj care s-au vaccinat cu ambele doze. Avem, dintr-un total de 4.094 de profesori, 2.300 vaccinați. Nu este un număr care să ne bucure. Din discuțiile avute în ședințe cu conducătorii unităților școlare, există destulă de multă reticență în rândul cadrelor didactice de a se imuniza cu un vaccin. Nu știu de ce. Sunt tot felul de argumente, unele de ordin medical, pe care nu-mi permit să le comentez și să le discut, iar altele care, pur și simplu, țin de o reticență personală, de o mentalitate aș putea îndrăzni să spun, care încă ne surprinde, mai ales că vorbim de profesori, despre oameni educați, despre oameni care trebuie să educe la rândul lor. Sperăm că își vor schimba părerea, sperăm că toate acele dezinformări publice în legătură cu efectul vaccinului pe termen lung, care nu a fost probat de nimeni și care nu a fost demonstrat științific în niciun fel, se vor diminua în timp și acești profesori își vor schimba părerea și atitudinea față de vaccin. Pe lângă personalul didactic din școli, mai avem personal auxiliar și nedidactic iar dintre aceștia s-au vaccinat 692, dintr-un total de 1360. Sper în continuare că acest lucru se va schimba în bine”, a spus șefa IȘJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here