Activitate de prevenire a cancerului, la CT Motru

323

Promovarea ideii de sănătate în şcoală este o prioritate la Colegiul Tehnic Motru. Unitatea de învăţământ a găzduit o activitate de informare privind prevenirea cancerului. Elevilor le-au fost distribuite 1.200 pliante, informaţiile fiind diseminate de reprezentanţi ai Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana” Târgu-Jiu şi alte cadre medicale.

Colegiul Tehnic Motru a găzduit, marţi, o importantă activitate privind prevenirea cancerului. Cu această ocazie, au fost prezenţi în mijlocul elevilor reprezentanţii Asociaţiei Romane de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu-Jiu, dar şi medicul Daniel Radoslav şi asistentul medical şcolar Camelia Popescu.
Au fost distribuite 1.200 de pliante cu privire la diferite tipuri de cancer.

Proiect susţinut de CJ Gorj
Acţiunea derulată în cadrul CT Motru face parte dintr-un proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj. S-au prezentat filmuleţe educative cu cazuri concrete şi imagini sugestive, iar elevii prezenţi la această întâlnire şi-au manifestat interesul pentru asemenea activităţi. Bogdana Mihaela Costoiu, preşedintele Asociaţiei „Sfânta Ana”, a venit cu informaţii multiple, cu sfaturi şi recomandări. Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru a declarat: „sănătatea elevilor noştri a fost şi este o prioritate. Cu cât ştiu mai multe, cu atât vor şti ce să facă în situaţii concrete. Au fost sfătuiţi să comunice cu părinţii, să nu le fie teamă de o boală pentru că depistată la timp calea spre vindecare este mai rapidă. Copiii trebuie să fie informaţi, să fie ascultaţi, iar noi, educatorii, trebuie să ne facem timp pentru fiecare dintre ei. Să le întindem o mână de ajutor celor care au atâta nevoie de noi”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here