Acţiuni cultural-ştiinţifice, la UCB Târgu-Jiu

344

ucb AS (2)Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate a organizat mai multe evenimente, în ultima perioadă. Acestea fac parte din rândul acţiunilor cultural ştiinţifice stabilite la nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, pentru anul universitar 2011-2012.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, prin Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate a organizat o serie de evenimente, care fac parte din cadrul acţiunilor cultural ştiinţifice stabilite la nivelul universităţii, pentru anul universitar 2011-2012. „La sediul Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate din strada Victoriei nr. 24 s-a desfăşurat, în cadrul „Săptămânii bunăvoinţei” expoziţia de artă a studentei Izabela Popescu – studentă la Drept, anul II. Fondurile obţinute din vânzarea obiectelor de artă vor fi donate în scopuri caritabile. Reacţia comunităţii academice a fost extrem de favorabilă, fiind vândute deja unele exponate. Se observă astfel, implicarea anuală a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în acţiuni umanitare; anul trecut studenţii au organizat campanii de donare de sânge pentru a obţine bani, care au fost donaţi şi acţiuni culturale având în vedere misiunea universităţii şi deschiderea faţă de asemenea manifestări”, a menţionat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Sub egida aceluiaşi eveniment, „Săptămâna bunăvoinţei”, studenţii anului II – Drept au desfăşurat o acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa protejării mediului prin distribuirea de pliante şi dezbateri.

Seminar ştiinţific „Cercetarea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată”

În cadrul seriei de evenimente amintite, Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate a organizat, în colaborare cu Brigada de combatere a criminalităţii organizate – Craiova, seminarul ştiinţific cu tema: „Cercetarea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată”. „Seminarul a beneficiat de prezenţa domului Comisar Şef de Poliţie, Silviu Văcaru, Şeful Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate – Craiova, precum şi a specialiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj. Prezentările din cadrul seminarului, care s-au dovedit a fi de mare interes, s-au axat pe problemele concrete ale prevenirii, combaterii şi aducerii în justiţie a faptelor de criminalitate organizată, fiind abordate atât aspectele teoretice, cât şi practice ale acestor măsuri. Seria acestor acţiuni va continua şi în această lună prin organizarea unor noi dezbateri privind criminalitatea informatică în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj”, a explicat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here