Acţiuni ale poliţiştilor gorjeni, privind siguranţa în trafic

134

masina politie2Poliţiştii rutieri au descins mai multe acţiuni asupra conducătorilor auto din judeţul Gorj. Mulţi dintre şoferii depistaţi au rămas fără permis şi s-au ales cu dosar penal, întrucât au încălcat regulile de circulaţie. Poliţiştii gorjeni au efectuat ample acţiuni pentru depistarea neregulilor în trafic a şoferilor gorjeni.

De exemplu, poliţiştii Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu l-au depistat pe B.S., 45 ani, din comuna Berleşti, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Luncilor, din municipiul Târgu-Jiu, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. Un alt caz depistat de către poliţişti este cel al unei minore, de 17 ani, din localitatea Cătunele care este cercetată de poliţişti sub aspectul săvârşii infracţiunilor de furt calificat, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere şi cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Aceasta a fost depistată de către poliţiştii Postului de Poliţie Cătunele în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Cătunele, fără a deţine permis de conducere şi având o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, autoturismul se află în folosinţa lui S.I.C., 34 ani, din municipiul Motru, care în noaptea de 09 spre 10 aprilie, se afla împreună cu minora de 17 ani la sărbătorirea unei aniversări, în localitatea Motru, aceasta din urmă luând cheile autoturismului fără acordul lui S.I.C. Conducătoarea auto a fost condusă la Spitalul Municipal Motru unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, minora fiind cercetată în libertate. Şi R.I., 29 ani din Dăneşti, a fost depistat de către poliţiştii Postului de Poliţie din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Poliţiştii vă reamintesc că fapta de a conduce un autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice se sancţionează cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile şi cu 9-20 puncte amendă. Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora. Refuzul, împotrivirea sau sustragerea unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau testării aerului expirat, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here