Acord de colaborare între Sanitas şi Ministerul Sănătăţii

134

În data de 18 martie 2013, ministrul Sănătăţii a semnat un acord de colaborare cu Federaţia Sanitas. La întâlnirea cu ministrul Eugen Nicolăescu au participat membri Biroului Executiv al federaţiei, între care şi Valentin Popa – liderul Sindicatului Sanitas Gorj.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au primit asigurări din partea ministrului Eugen Nicolăescu va exista un dialog continuu cu sindicatele pentru reorganizarea sistemului astfel încât salariaţii acestuia să îşi recapete demnitatea, calitatea serviciilor medicale să crească, iar în final, pacienţii să fie mulţumiţi. Semnatarii acordului au stabilit, printre altele, ca împreună să susţină necesitatea identificării unor soluţii, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, care să permită salarizarea personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţele acestuia.

Reorganizarea DSP, discutată cu sindicatele
În cadrul întâlnirii de luni a fost adusă în discuţie şi iniţiativa Ministerului Sănătăţii de reorganizare a DSP-urilor. Ministrul Eugen Nicolăescu a adus argumente de natură să demonstreze faptul că prin această măsură serviciul public se apropie de cetăţean în paralel cu micşorarea cheltuielilor inutile şi controlul costurilor. Nicolăescu a spus că „o parte din personal se va transfera către comunitatea locală, altă parte va fi absorbită la regiune. Având în vedere că încă mai sunt medici şi asistenţi locali, pe plan judeţean pot fi redistribuiţi în spitale sau la alte cabinete de medicină”.
Totodată, sindicaliştii au primit asigurări că un reprezentant al Federaţiei Sanitas va face parte din grupul de lucru pe problematica reorganizării sistemului, grup care va fi constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here