Abia a ieşit din puşcărie şi a trecut la ameninţări. „Vă tai pe toţi!”

1102

O tânără din judeţul Gorj trece printr-un adevărat calvar, după ce soţul său s-a eliberat recent din puşcărie. Femeia a fost lovită şi ameninţată cu moartea, aşa că a fost silită să plece de acasă şi să ceară un ordin de protecţie împotriva bărbatului care i-a transmis că-i va mutila cu sabia întreaga familie.

O tânără din judeţul Gorj a ajuns pe mâna medicilor, după un scandal conjugal. Luată la palme şi înjurată, femeia a fost împinsă într-un geam care s-a spart şi a rănit-o. A fost operată la genunchi şi a avut nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale. A fost însă picătura care a umplut paharul unei vieţi trăite în teroare.
La începutul acestei luni, după ultimul scandal, femeia s-a adresat instanţei de judecată pentru emiterea unui ordin de protecţie. Tânăra a povestit că a fost lovită şi ameninţată întrucât a refuzat să-i mai dea bani soţului, nefiind primul incident de acest fel. Ea a mai arătat că, pe fondul consumului de substanţe interzise, acesta devine violent, fiindu-i teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale, mai ales că bărbatul a mai avut probleme cu legea. Tânărul a fost condamnat pentru violenţă, tâlhărie, loviri şi alte violenţe, distrugere şi furt, fiind eliberat de puţin timp din puşcărie.
Femeia a mai povestit că prin fratele său i se transmit ameninţări repetate, că bărbatul deţine mai multe săbii şi că i-ar fi promis că-i va mutila întreaga familie.

Şase luni va sta departe de soţie
„Din înscrisurile existente la dosar, coroborate cu declaraţia reclamantei, dar şi prezenţa vizibilă pe corpul reclamantei a unor echimoze, starea de temere şi timorare pe care reclamanta a manifestat-o constant şi vizibil în faţa instanţei, se poate reţine faptul că în data de 02 iunie 2019 între părţi a avut loc un nou conflict, pârâtul având un comportament agresiv faţă de reclamantă, fiind ameninţată atât reclamanta, cât şi părinţii acesteia. (…) În aceste condiţii, instanţa apreciază că actele de violenţă manifestate asupra reclamantei sunt actuale şi de natură a putea conduce la punerea în real pericol a acesteia”, arată instanţa, care a admis cererea femeii şi a emis ordin de protecţie, pe o durată de 6 luni.

Obligat să predea armele
Judecătoria Târgu-Jiu a dispus mai multe măsuri cu caracter provizoriu, bărbatul fiind obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţă de soţie, de familia acesteia, precum şi de locuinţa din comuna Dăneşti, unde tânăra locuieşte în prezent. Mai mult, agresorul nu are voie să ia legătura cu soţia şi familia acesteia, prin niciun contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, fiind obligat, totodată, să predea poliţiei armele deţinute.
„Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. Executoriu, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. (…) Cu drept de apel”, se mai arată în decizia instanţei.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here