A tâlhărit o septuagenară

318

talhar (3)Un bărbat din comuna Scoarţa a făcut o obişnuinţă din a intra în casele persoanelor vârstnice de unde fura tot ce găsea la îndemână. Luni seara, însă, a avut ghinionul ca o bătrână să dea peste el în timp ce încerca să fure ceva.

Astfel a adăugat la infracţiunea de furt calificat şi pe cea de tâlhărie, lovindu-o pe femeie pentru a-i lua cei 100 de lei pe care îi avea.

talhar (6)Constantin Pitea are 49 de ani şi este din comuna Scoarţa. Acesta a fost reţinut de către poliţişti luni seara după ce o bătrână de 77 de ani din Târgu-Cărbuneşti a anunţat oamenii legii că a tâlhărit-o. Femeia a spus poliţiştilor că bărbatul a intrat peste ea în casă şi i-a luat 100 de lei cu forţa, recurgând la violenţă. Începând cercetările, oamenii legii au aflat că Pitea nu se afla la prima abatere de acest gen. “Poliţiştii oraşului Târgu-Cărbuneşti au dispus reţinerea suspectului pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi violare de domiciliu. Din probatoriu administrat s-a stabilit faptul că acesta a pătruns în mod repetat în locuinţa unor persoane vârstnice care locuiau singure iar de aici a sustras diverse sume de bani”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

„Nu am bătut-o, a căzut”

DSC09470Pitea, în perioada august 2009 – noiembrie 2010 a pătruns de patru ori în case străine de unde a furat bani. În casa cărbuneştencei în vârstă de 77 de ani se afla pentru a doua oară. De data aceasta a fost cu ghinion, însă. “Ultima faptă a fost comisă în seara zilei de 15 noiembrie, în jurul orelor 23, când suspectul a pătruns fără drept în locuinţa unei bătrâne de 77 de ani, iar aici, după ce a exercitat acte de violenţă împotriva acesteia, i-a sustras suma de 100 de lei”, a mai spus Tică. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Varianta acestuia este, însă, cu totul alta. “Nu am furat nimic. Avea să îmi dea nişte bani de mai mult timp şi m-am dus să îi cer. M-a tăiat cu cuţitul. Eu nu am bătut-o, ea a căzut, de acolo are loviturile. În alte case nu am mai intrat”, a declarat, ieri, Constantin Pitea, presei. Femeia a fost prezentată Serviciului de Medicină Legală unde s-au constatat urmele agresiunii. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here