A scăpat de interimat! – Dian Popescu, ales preşedinte statutar al PNL Târgu-Jiu

303

IMG_2095Omul de afaceri Dian Popescu a fost ales vineri seara, de către 103 membri ai PNL Târgu-Jiu, în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

Acesta a fost, de altfel, singurul care a candidat pentru poziţia politică respectivă. Dian Popescu a scăpat de interimat, deşi alegerile de la municipiu fuseseră contestate la Bucureşti ca fiind nestatutare. Pe lângă alegerea preşedintelui, liberalii au mai votat şi Biroul Politic Permanent (BPM), alcătuit din 4 vicepreşedinţi şi 15 membri. Mâna dreaptă a lui Dian Popescu este un alt om de afaceri târgujian, Matei Nădrag, ales vicepreşedinte al BPM.

“Nu am avut emoţii”
Dian Popescu s-a mirat şi el de faptul că nu a avut niciun contracandidat. Totuşi cel care ar fi vrut să ia şefia organizaţiei liberale de la municipiu, se vechicula că ar fi fost Radu Angheloiu, deşi acesta nu a confirmat direct o astfel de intenţie. Angheloiu chiar i-a atras atenţia candidatului, într-o pauză, că acesta ar fi avut succes intern şi datorită lui. “Nu îmi dau seama de ce alţi colegi de-ai mei nu au vrut să candideze. Probabil au avut încredere în mine în urma rezultatelor obţinute la alegerile prezidenţiale şi vor să fiu în fruntea organizaţiei în continuare”, declara candidatul la şefia municipală. Lista BPM al PNL a fost şi ea votată. Pe lângă numele lui Matei Nădrag au mai fost aleşi ca vicepreşedinţi Virginia Popescu, fostul conservator Radu Leonard şi profesorul Rovenţa Constantin.
Viziunea lui Popescu, o campanie ştiinţifică
Popescu şi-a făcut pentru viitor planuri poltice. Are de stabilit deja o listă cu persoanele care vor candida la funcţiile de primar şi de consilieri municipali. Noul şef de la municipiu spune că nu s-a gândit să facă schimbări în funcţii. “Este o funcţie care te obligă la muncă, nu te duce la distracţii. Nu vor avea loc schimbări în funcţiile de la municipiu pentru că au fost aleşi statutar. Am o nouă viziune de conducere şi va fi o reorganizare. Se vor forma comisiile care să vizeze dar să şi monitorizeze acţiunile Consiliului Municipal, deja, peste doi ani, intrăm în alegeri la nivel de municipiu Târgu-Jiu, vom monitoriza orice mişcare a partidelor politice, în special a celor care sunt la putere. M-am gândit deja la persoane, nu care vor fi schimbate, care vor candida la funcţia de primar, de consilier municipal. Aceştia vor trebui să monitorizeze de pe acum acţiunile Consiliului Municipal şi ale primăriei. Ăsta este primul obiectiv. După aceea urmează celălalt obiectiv: alegerile parlamentare şi apoi alegerile prezidenţiale. Dar primul nostru obiectiv sunt alegerile de la Primăria Târgu-Jiu şi Consiliul Municipal. Se vor forma comisii economice, comisii de cultură, care vor supraveghea sistemul de învăţământ la nivel de municipiu. Încercăm să formăm o campanie ştiinţifică pe care să o menţinem până la campania privind primăria Târgu-Jiului”, declara Dian Popescu despre proiectele sale politice.
Bărbuţi şi Vâlceanu, invitaţii adunării liberale
Peneliştii s-au străduit să aibă o întâlnire de ţinută, invitând şi reprezentanţi de la alte partide să ia parte la evenimentul politic liberal. Valerică Barbulea a reuşit să îl aducă în sală pe viceprimarul Roman Bărbuţi. “Vreau să vă felicit în limitele rezonabilului”, a transmis, scurt, pesedistul Bărbuţi, după care a părăsit grăbit sala. Pe aripa de tineret, Sabin Popescu junior l-a avut ca invitat pe pedelistul Dan Vâlceanu. După ce timp de mai mulţi ani de zile a promovat politica social-democrată, tânărul Dan Vâlceanu crede acum foarte tare în doctrina de dreapta. Acesta se vede, pe viitor, făcând politică împreună cu liberalii. “Vreau să vă transmit salutul Partidului Democrat Liberal şi să vă felicit pentru rezultatul obţinut la prezidenţiale. De asemenea, aş vrea să vă reamintesc că, odată cu terminarea alegerilor prezidenţiale şi cu formarea noului guvern, PD-L a făcut o invitaţie PNL-ului de a se alătura la guvernare şi sperăm ca pe viitor să luaţi în considerare această propunere şi de asemenea faptul că suntem un partid de dreapta şi că şi noi avem o componentă liberală lucru care ar trebui să ne aducă împreună şi nu să ne despartă”, a declarat Dan Vâlceanu.
Pedeliştii, în colimatorul lui Morega
Spusele tânărului Vâlceanu nu au fost pe placul preşedintelui Dan Ilie Morega, prezent la prezidiu. Acesta a şi reacţionat cerându-le pedeliştilor să-şi manifeste intenţiile politice în altă parte: “Electoratul are nevoie de oameni politici nu de politruci, aşa că să manifeste PD-L-ul în altă parte” spunea Dan Ilie Morega. În sală a fost prezent şi primarul din Ţicleni, Ion Ungureanu. Chiar dacă acesta are o altă culoare politică, portocalie, acesta a fost venit să fie alături de cumnatul său, Dian Popescu. Deputatul Dan Ilie Morega a cerut organizarea în 15 zile unei noi adunări generale pentru a se stabili delegaţii care vor reprezenta filiala judeţeană la Congresul Extraordinar al PNL din 5-7 martie.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here