A început BAC-ul!

334

Ieri s-a dat startul sesiunii iunie – iulie a examenului de Bacalaureat din acest an. La nivelul judeţului Gorj, la această sesiune a examenului s-au înscris peste 4.500 de candidaţi, mai bine de 800 dintre aceştia fiind absolvenţi din seriile anterioare.

Absolvenţii de liceu din Gorj susţin zilele acestea prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la nivelul judeţului nostru, în prima zi a examenului, nu s-au înregistrat incidente. Candidaţii au ieşit din sălile de examen destul de optimişti, spunând că subiectele nu li s-au părut dificile. „A fost o probă relativ uşoară.

Picture 007Mi-a picat un text argumentativ bazat pe protecţia animalelor; am avut de răspuns la nişte întrebări şi de formulat o opinie personală. Am emoţii mai ales pentru probele scrise, în special pentru cea la Fizică”, a spus o absolventă de liceu care a susţinut proba orală la limba română la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Printre cei care susţin în vara acestui an examenul de Bacalaureat se numără şi Emanuela Dungan, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj. „Ne-am pregătit pentru această probă şi a fost uşor. Emoţiile sunt normale, dar încercăm să scăpăm de ele. Sper să obţin o medie cât mai mare, cât mai aproape de 10”, a spus aceasta. Examenul va continua cu proba orală la limba maternă (11 – 13 iunie), urmată de proba de evaluare a competenţelor digitale (16 – 20 iunie) şi cea de evaluare a cunoştinţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (23 – 27 iunie).

Picture 001 Probele scrise vor începe pe 30 iunie cu proba la limba şi literatura română, urmată în 1 iulie de proba la limba maternă şi în 2 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 4 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12:00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 8 şi 10 iulie, iar pe 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here