A furat o mașină în care şi-a uitat buletinul!

353

bscap0791Un tânăr din Târgu Jiu a ajuns ieri după gratii după ce a fost implicat în furtul unei maşini în care şi-a uitat însă actele de identitate.

bscap0810Şoferul de ocazie nu avea permis, aşa că aventura lui s-a terminat după doar câţiva kilometri, prinderea lui de către poliţişti fiind apoi doar o chestiune de timp, ieri fiind emis şi mandat de arestare preventivă pe numele său.

Furtul s-a produs în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce proprietarul maşinii a uitat cheile în contact, autoturismul fiind parcat în faţa gospodăriei, pe Drumul Naţional 67 dintre Târgu Jiu şi Motru. Maşina este un Opel la mâna a doua pe care Liviu Suchiu, de 32 de ani, şi l-a adus anul trecut din Germania, autoturismul fiind luat cu mari sacrificii. Bărbatul ştie doar că un prieten taximetrist l-a sunat că i-a văzut maşina înfiptă într-un pom de pe marginea şoselei. „Din grabă am uitat cheile în contact. M-am luat cu una, cu alta şi aşa au rămas peste noapte. A doua zi, dimineaţa, când am observat dispariţia, doar ce apucasem să anunţ la Poliţie că m-a sunat un prieten de pe un taxi. Când ne-am dus acolo am recunoscut maşina, dar culmea a fost că în ea am găsit actele celui care o furase, după cum s-a dovedit acum. Un hoţ prost, nici nu aş vrea să dau ochii cu el, mai bine să îl ia Poliţia”, spune bărbatul.

Alexe Suchiu este tatăl proprietarului maşinii furate, şi, deşi are la 60 de ani, spune că nu a mai auzit ca un hoţ să îşi uite actul de identitate la locul furtului. „E un hoţ prost, că altceva nu se poate spune. Noi ne-am trezit fără maşină la poartă, asta ştim clar. Băiatul s-a luat cu treburi, a uitat de chei, iar dimineaţa, când să ducă nepotul la şcoală copilul a venit şi mi-a spus că nu mai e maşina la poartă. Ne-a sunat apoi un taximetrist şi ne-a zis că maşina e pe câmp, între doi copaci, lovită pe toate părţile. Băiatul meu când s-a dus acolo a găsit în ea actele hoţului, iar apoi poliţiştii au mers şi l-au săltat pe individ. Am înţeles că mama lui spunea că are băiat cuminte, că el nu fură, dar când i-au arătat poliţiştii hainele şi buletinul nu a mai ştiut nici ea ce să zică. Oricum, am înţeles că hoţul acesta a mai încercat la vreo alte 4-5 maşini prin oraş până să ajungă să o găsească pe a noastră cu cheile în ea”, declară bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică spune, la rândul său, că suspectul a furat autoturismul, după care a mers câţiva kilometri şi a produs un accident. „Deşi nu poseda permis de conducere, suspectul a condus autoturismul de pe str. Slobozia, pe D.N. 67, până pe raza satului Tămăşeşti, unde, pierzând controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune laterală cu doi arbori, de pe marginea drumului”, menţionează Tică. Constantin Dobrescu, de 28 de ani, a fost identificat ulterior ca fiind autorul furtului întrucât în autoturismul abandonat pe marginea drumului poliţiştii au descoperit o haină a acestuia, precum şi cartea de identitate. Bărbatul şi-a recunoscut faptele doar după ce i-au fost prezentate lucrurile sale descoperite în maşina furată.

Suspectul a fost prezentat ieri unei instanţe de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile. Proprietarul autoturismului furat şi avariat nu avea asigurare CASCO, el urmând să suporte singur repararea maşinii.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here