Pungan şi-a pierdut şansa de a deveni real vicepreşedinte al CJ Gorj

716

Consilierii PSD Gorj, absenţi de la şedinţa extraordinară de vineri de la Consiliul Judeţean Gorj, susţin că Marin Pungan de la PPDD a greşit acceptând să fie ales vicepreşedinte al noii majorităţi. Asta deoarece Pungan era în tratative avansate cu conducerea Consiliului Judeţean Gorj şi avea deja un sprijin al PSD pentru funcţie. Ciprian Florescu, cel care a fost înlocuit vineri din funcţie cu Pungan, în şedinţa considerată ilegală de către secretarul judeţului, susţine că Pungan a fost luat de val şi că era mai bine dacă refuza totuşi postul, chiar dacă făcea o “favoare” vreunui alt coleg.

Marian Pungan a fost propus şi ales vineri “vice” la Consiliul Judeţean, primind votul secret al 18 consilieri PPDD, PDL şi PNL. Deşi acesta era în cărţi pentru funcţie şi din partea PSD, acesta din naivitate sau poate fără să se gândească prea mult a acceptat să facă parte din jocul noii majorităţi, punându-şi în pericol funcţia reală ce îi fusese promisă. De altfel şedinţa nu a fost validată, motiv pentru care Pungan este doar teoretic vicepreşedinte. Secretarul general al judeţului Gorj, Cristina Zamfirescu-Rădulea, a declarat vineri, după şedinţa extraordinară în care noua majoritate din CJ a votat revocarea vicepreşedintelui PSD al instituţiei, că nu va da aviz de legalitate pe hotărârile luate.

Trebuia şedinţă ordinară
Potrivit acesteia, vicepreşedintele CJ Gorj nu poate fi schimbat în cadrul unei şedinţe extraordinare, ci doar într-una ordinară. “Nu comentez în niciun fel ce s-a întâmplat (în cadrul şedinţei – n.r.). Punctul meu de vedere, punctul legal, este că şedinţa nu a fost convocată, astfel că proiectele adoptate într-o şedinţă neconvocată sunt inexistente, nu se bucură de prezumţia de legalitate, noi nu suntem obligaţi să demonstrăm că nu este legal pentru că din start nu se bucură de această prezumţie şi nu se aplică. Nu voi semna pentru această legalitate, dar voi contrasemna o astfel de hotărâre într-o şedinţă ordinară, ar fi absolut legal. (…) să nu uite că şi instanţa s-a pronunţat pe aşa ceva, la Curtea de Apel Piteşti, pe o hotărâre adoptată pentru schimbarea unui vicepreşedinte de Consiliu Judeţean de la Vâlcea, într-o şedinţă extraordinară. Instanţa a motivat că procedura de eliberare din funcţie a vicepreşedintelui este prevăzută la articolul 101 din legea Administraţiei Publice şi prevede majoritatea cu care se adoptă, la propunerea unei treimi, atât, articolul respectiv nu prevede şi felul şedinţei în care se adoptă o asemenea hotărâre. Aici intervine regula de drept comun, potrivit căreia această şedinţă trebuie să fie ordinară şi dacă mergem pe simetria formelor, şedinţa tot ordinară trebuie să fie pentru că şedinţa de constituire a CJ în care vicepreşedinţii au fost aleşi nu are caracter extraordinar”, a explicat Cristina Rădulea-Zamfirescu.

Florescu, amuzat de circul creat de Opoziţie
“Sunt extrem de amuzat, dar în aceeaşi măsură îngrijorat, pentru că văd că sunt oameni care se joacă cu legea, cu instituţiile publice şi asta deranjează şi ar trebui să fie deranjată întreaga opinie publică”, a spus Florescu la scurt timp după şedinţă. “Până la urmă a fost o întâlnire politică, fără efecte în ceea ce priveşte structura CJ, nu are cum să producă efecte atâta vreme cât această şedinţă nu beneficiază nici măcar de prezenţa principalilor actori – preşedintele, secretarul general al judeţului, directorul Direcţiei Juridice din cadrul CJ, nu mai vorbesc de faptul că niciun consilier judeţean al PSD nu a fost înştiinţat printr-o convocare de existenţa unei astfel de şedinţe, toate informaţiile au fost vehiculate în presă”, a declarat Ciprian Florescu care crede că Pungan a picat într-o capcană sau din naivitate a intrat într-un joc care nu îl avantaja.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here