Cabanele de la Rânca se vând la urgenţă

1387

r3Zeci de cabane din Rânca au fost scoase la vânzare, iar mulţi investitori au abandonat construcţiile din lipsă de fonduri. Proprietarii, care credeau că vor avea profit, îşi vând acum imobilele „în regim de urgenţă” şi speră să obţină pe ele măcar banii pe care i-au investit.

Pentru că nu mai au bani, mulţi proprietari şi-au scos la vânzare proprietăţile din staţiunea montană Rânca. Unele construcţii, deşi neterminate, sunt scoase la vânzare pe bani mai puţini în speranţa de a le cumpăra cineva. Cel puţin un sfert din cabanele şi hotelurile din staţiune sunt scoase la vânzare. Preţurile la imobile variază între 50.000 de euro şi 100.000 de euro în funcţie de dotări, suprafaţă, precum şi apropierea de pârtia de schi de pe vârful Păpuşa.
r2Unul dintre anunţurile proprietarului de cabană sună în felul următor: “vând urgent cabană în staţiunea montană Rânca, mobilată şi utilată. Aceasta este formată din patru dormitoare cu pat dublu, un living de 42 mp, două băi, bucătărie open space de 24 mp utilată cu frigider, cuptor electric, plită ceramică, cuptor microunde. Cabana deţine, de asemenea, demisol de 20 de mp.
Cabana se află lângă pădure, la 300 m de pârtia de schi de pe Vârful Păpuşa. Încălzire centralizată pe lemne, iar suprafaţa totală a construcţiei este de 180 mp”.
Un alt proprietar vinde “casă de vacanţă situată în Rânca, poziţionată la 150 m de pârtia Vf. Păpuşa. Imobilul este alcătuit din: demisol, la parter bucătăria, living-ul şi baia, la etajul 1 sunt 3 dormitoare plus baie, iar la mansardă se mai pot construi de preferinţă 2 dormitoare. Cabana este construită din cărămidă Protherm, tâmplăria Gealan culoare mahon, ţigla Bramac, iar ferestrele mansardei sunt Velux. Se vinde la preţul de 57.000 de euro”.
r1O altă vilă se vinde la 67.000 de euro, are 10 camere, la roşu. Parterul este închis cu geamuri de termopan. De asemenea, proprietarul anunţă că are şi garaj şi că imobilul este situat aproape de pârtie. În disperarea unor investitori de a-şi vinde proprietăţile, aceştia acceptă la schimb diferite variante, precum schimb cu un apartament sau teren, plus o diferenţă de bani. Aţii mai scad din preţul cabanelor dacă posibilii cumpărători achită imobilul cash.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here