Manager privat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

379

Începând de luna viitoare, la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se va afla un manager privat. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a confirmat că licitaţia s-a finalizat, singura firmă înscrisă îndeplinind condiţiile şi fiind declarată câştigătoare. Vasile Stănculete, actualul manager al SJU Târgu-Jiu speră ca noua conducere să aducă performanţă unităţii.

Este oficial: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi condus de un manager privat! Firma din Ilfov, Tetraedru Medical Consulting SRL, unicul ofertant, îndeplineşte condiţiile şi a semnat contractul cu Consiliul Judeţean Gorj, ca administrator al unităţii sanitare. „Astăzi (n.r.: 16 ianuarie 2013) am semnat hotărârea comisiei care a adjudecat, ca urmare a analizei ofertei şi s-a semnat la firma care s-a înscris şi se încheie contractul pentru preluarea managementului privat al Spitalului Judeţean. Va trebui să vină la contract, să negociem termenii contractuali şi să intre în activitate. Eu cred că până cel târziu 1 februarie să intre în vigoare”, a confirmat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Directori din rândul angajaţilor SJU
Cât priveşte numele directorului pe care reprezentanţii firmei Tetraedru Medical Consulting SRL îl vor alege să ocupe această funcţie, deocamdată nu se ştie, existând posibilitatea de a fi tot Vasile Stănculete, actualul manager al unităţii. „În cadrul spitalului, conducerea, în afară de managementul general, rămâne pe loc. Vom avea director medical, care este al spitalului, iar firma selectată va desfăşura managementul printr-o anumită persoană. Ei vor realiza ceea ce înseamnă activitate de conducere cu personalul spitalului. Din punctul meu de vedere, nu am nicio obiecţie faţă de cei doi directori actuali; ei şi-au făcut treaba atât timp cât au fost manager, respectiv director medical, domnul Stănculete şi doamna Cristina Căliman. Dacă noul manager îmi cere o listă cu persoane nominalizate pentru funcţii de conducere în spital, eu o să i-o dau; încă nu m-am gândit la numele ce se vor regăsi în acea listă”, a explicat preşedintele CJ Gorj.

Stănculete: „Decizia aparţine Consiliului Judeţean”
Vasile Stănculete, managerul SJU Târgu-Jiu este bucuros că a reuşit să realizeze ceea ce şi-a propus, vizavi de modernizarea şi dezvoltarea unităţii şi speră ca managementul privat să aducă performanţă. Cât priveşte posibilitatea păstrării sale la conducerea spitalului, Stănculete spune că decizia aparţine Consiliului Judeţean Gorj „Din punctul meu de vedere, sper ca activitatea spitalului să se îmbunătăţească, aşa cum se şi aşteaptă de la o asemenea formă de management şi cred că un manager de specialitate va aduce performanţă spitalului. Nu cred că voi rămâne în fruntea spitalului şi nici nu pot să comentez acest aspect. Probabil că decizia aparţine tot Consiliului Judeţean şi acum şi dorim şi de acum încolo să fie şi mai bine. Cât priveşte funcţia de director medical, fiind medic, cred că ar fi cea mai potrivită”, a declarat Stănculete.

Despre Tetraedru Medical Consulting SRL
Firma Tetraedru Medical Consulting SRL a fost înfiinţată în anul 2010, tipul de activitate desfăşurat fiind „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Deşi a pornit la drum cu 3 angajaţi, la doar un an de la înfiinţare Tetraedru a reuşit să câştige licitaţia pentru managementul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, acest spital devenind prima unitate medicală din România ce a trecut la management privat. Ca şi în cazul SJU Târgu-Jiu, şi la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin singurul ofertant a fost Tetraedru Medical Consulting SRL. Mai mult decât atât, în toamna acestui an, aceeaşi firmă a fost singura înscrisă în cursa pentru managementul privat al Spitalului Judeţean Călăraşi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here