250 de participanţi s-au bucurat de Festivalul Sporturilor Montane „Transalpin”

426

În perioada 20-22 iulie a avut loc Festivalul Sporturilor Montane “Transalpin”, organizat de Asociaţia ”Drumeţii Montane”. Acesta a înregistrat un succes răsunător, atestat de participarea a 250 de persoane în cadrul competiţiei. Concurenţii au participat la probe precum: escaladă (noduri), raid montan, test teoretic, orientare sportivă, seară folk şi bineînţeles că la acest festival au fost nelipsiţi susţinătorii destul de numeroşi şi ei.

Cei ajunşi în tabără au fost fermecaţi de locul unde s-a desfăşurat competiţia. După drumul lung parcurs, odată ajunşi în inima pădurii unde se afla punctul de informare, implicit tabăra, atât participanţii cât şi susţinătorii au putut participa şi la un joc al minţii, adică la proba de şah montan, care a durat mai bine de 10 ore. Startul s-a dat sâmbătă dimineaţa, la ora 9.00, unde în funcţie de eveniment concurenţii au trebuit să parcurgă între 18 şi 31 kilometri. Maratonul Transalpin a avut 2 categorii, la care au luat parte atât persoane de sex masculin dar şi feminin, iar Trofeul Jiului 3 categorii. Categoria seniori, unde echipa trebuia să fie bine pregătită, aceasta neavând o limită de vârstă; categoria juniori, unde limita de vârstă era între 14 ani şi 20 de ani şi categoria open, care s-a adresat familiilor sau persoanelor care au dorit să facă doar o simplă plimbare pe munte, cea din urmă dovedindu-se a fi cea mai căutată de către participanţi.

Premii prin curierat
Festivitatea de premiere pentru Maratonul Transalpin a avut loc sâmbătă seara, mulţi dintre participanţi nu au mai putut rămâne pentru că în zonă nu se mai găsea cazare, astfel Asociaţia Drumeţii Montane a fost nevoită să trimită foarte multe premii prin curierat rapid/postă. După festivitatea de premiere, seara culturală nu s-a lăsat mult aşteptată, pentru că echipele înscrise pentru această probă au prezentat pe rând câte o poezie, piesa de teatru şi câteva cântece. Duminică dimineaţă participanţii în cadrul evenimentului Trofeul Jiului au aflat rezultatele şi au primit premii în funcţie de categorie şi de poziţia obţinută în clasament.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here