95 de contestaţii la Titularizare

297

Nu mai puţin de 95 de contestaţii au fost depuse de către profesorii şi învăţătorii gorjeni care au participat la ediţia din acest an a examenului de Titularizare. Rezultatele probei scrise au fost publicate vineri, 25 iulie.

Potrivit lui Marius Badea, inspector şcolar general adjunct, mâine, 30 iulie, vor fi afişate rezultatele finale la concursul de Titularizare. Din cele aproape 550 de cadre didactice care au susţinut proba scrisă, un număr de 95 dintre acestea au depus contestaţii, arătându-se nemulţumite de notele primite. „Din numărul total de 95 de contestaţii depuse, 16 au fost la disciplinele de Educaţie Fizică şi Sport, 11 la Limba Engleză, nouă la Limba şi Literatura Română, opt au fost depuse de către învăţători şi opt de către educatoare”, a declarat Badea.
Concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar a fost trecut cu cel puţin nota 5 de către un procent de 69,50% din dascălii participanţi. Mai exact, 72 de dascăli au obţinut note între 5 şi 5,99, 47 au luat note 6 şi 6,99, lucrările altor 107 candidaţi au fost notate cu note între 7 şi 7,99, 59 de candidaţi au obţinut note între 8 şi 8,99, iar 33 de dascăli au promovat examenul de Titularizare cu note între 9 şi 9,99. De asemenea, la nivelul Gorjului a existat o singură notă de 10. Aproape 100 de cadre didactice şi absolvenţi nu s-au prezentat la Titularizare în ciuda faptului că dosarele acestora au primit aviz pozitiv. Din cele 544 de cadre didactice care s-au prezentat la proba scrisă, un număr de 84 dintre acestea au părăsit sala de concurs, retrăgându-se din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei.
Pentru examenul din acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean a scos la concurs un număr de 26 de catedre titularizabile, 97 de catedre complete dar netitularizabile, şi 159 de catedre incomplete. În data de 31 iulie, în cadrul unei şedinţe publice, va avea loc prima etapă de repartizare a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7.00, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Repartizarea va fi făcută în ordinea descrescătoare a mediilor, urmând ca cea de-a doua repartizare să aibă loc vinerea aceasta, pe 1 august.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here