851 de persoane au beneficiat de cursurile AJOFM Gorj

191

ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj se poate mândri cu un bilanţ frumuşel, cel puţin până la data de 1 decembrie. De la începutul anului au fost finalizate nu mai puţin de 39 de cursuri de (re)calificare, ce au fost absolvite de peste 600 de şomeri.

Planul Judeţean de Formare Profesională pentru acest an cuprindea organizarea unui număr de 46 de cursuri la care să fie cuprinse 1.056 de persoane care beneficiază de gratuitatea serviciilor de formare profesională. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al instituţiei, de la 1 ianuarie şi până la 1 decembrie a.c., au fost organizate 52 de cursuri din care 35 de recalificare şi 11 de iniţiere. „Ocupaţiile pentru care au fost organizate aceste cursuri au fost de agent de pază şi ordine, asistent de gestiune, bucătar, confecţioner articole din piele şi înlocuitori, lucrător în comerţ, cosmetician, vânzător în alimentaţie, dulgher-tâmplar-parchetar, comunicare în limba engleză, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în hoteluri, manager în activitatea de turism, inspector resurse umane, operator introduse validare prelucrare date, lucrător în creşterea animalelor, zidar-pietrar-tencuitor. La toate aceste cursuri am cuprins 1.072 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, 134 de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu şi trei persoane care au suportat contravaloarea cursurilor de formare profesională”, a declarat directorul AJOFM Gorj.

479 de şomeri angajaţi

Potrivit lui Romeo Chiriac, până la începutul acestei luni, s-au finalizat 39 de cursuri la care au absolvit 681 de şomeri, 168 de deţinuţi şi două persoane care şi-au plătit cursurile. De asemenea, de la începutul acestui an şi până la 1 decembrie s-a reuşit angajarea unui număr de 479 de şomeri absolvenţi de cursuri, faţă de 400 cât era preconizat a se realiza prin programul de ocupare pe acest an.Pentru luna ianuarie din noul an, reprezentanţii instituţiei vor organiza un număr de două cursuri de (re)calificare în ocupaţiile de inspector resurse umane şi operator introducere validare prelucrare date. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here