IPJ Gorj, luat cu asalt de copii

920

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a fost asaltat de sute de copii de Ziua Poliţiei Române. Spre deliciul celor mici, oamenii legii şi-au prezentat tehnica din dotare, de la arme la autospeciale şi au organizat un exerciţiu demonstrativ în timpul căruia copiii au putut vedea în acţiune câinii poliţişti.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj şi-a deschis porţile pentru preşcolarii şi elevii din municipiul Târgu-Jiu. Cei peste 400 de copii, care au vizitat, miercuri, sediul IPJ Gorj, au avut prilejul de a ziua politiei (1)admira tehnica din dotarea poliţiştilor gorjeni, de la arme la autospeciale, dar şi de a afla mai multe informaţii despre ce presupune mai exact meseria de poliţist. Momentul culminant l-a reprezentat însă exerciţiul demonstrativ constând în interceptarea unui infractor de către câinii poliţişti din dotarea IPJ Gorj, încurajaţi, bineînţeles, din ziua politiei (2)toate puterile de către copii. La aceste activităţi a fost prezent şi comandantul IPJ Gorj, Gheorghe Parepa, care a ţinut să le mulţumească poliţiştilor gorjeni pentru activitatea desfăşurată până în prezent şi să-i asigure încă o dată pe cetăţenii judeţului că siguranţa acestora rămâne o prioritate pentru oamenii legii. “Este o zi importantă, atât pentru Poliţia gorjeană cât şi pentru Poliţia naţională. Împlinim 193 de ani de la prima atestare a poliţiei moderne. Şi ziua politiei (4)de această dată asigur cetăţenii gorjeni că IPJ Gorj are o singură misiune şi un singur ţel – să servească cetăţeanul gorjean cu un serviciu de cea mai înaltă calitate. Mulţumesc poliţiştilor gorjeni pentru ce au făcut până în momentul ziua politiei (6)acesta, mulţumesc familiilor lor pentru că i-au ajutat prin răbdarea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor ce le revin”, a declarat inspectorul şef al IPJ Gorj, Gheorghe Parepa.

Zeci de poliţişti, avansaţi în grad
Ziua Poliţiei Române a adus şi avansări în grad pentru circa 80 de poliţişti din cadrul IPJ Gorj. Nouă dintre aceştia ziua politiei (7)au fost avansaţi înainte de termen pentru merite deosebite. “Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în cadrul unei şedinţe ziua politiei (8)festive, au fost avansaţi în gradul profesional următor 82 de poliţişti, dintre care 20 de ofiţeri de poliţie (17 la termen ziua politiei (10)şi trei înainte de termen) şi 62 de agenţi de poliţie ( 56 la termen şi şase înainte de termen)”, a precizat Lucian Stroe, ziua politiei (11)purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here