6500 de pliante informative, realizate şi distribuite de ITM Gorj

359

Prefectul a dat ordin, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a executat! Cu puţin timp în urmă, Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, a dat dispoziţie serviciilor deconcentrate să realizeze mai multe acţiuni de informare prevenţie şi control pe care agenţii economici din teritoriu trebuie să le respecte. 6 500 de pliante informative au fost distribuite pe parcursul a şase zile la toate primăriile şi consiliile locale din teritoriu pe bază de semnătură sau au fost expediate prin oficiul poştal acolo unde nu s-a ajuns personal.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au realizat conform ordinelor înalt funcţionarului public, în perioada 4-8 februarie 2013, mai multe acţiuni de informare prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. “Am acţionat în sensul organizării şi aplicării mai multor activităţi de prevenţie şi informare cu anumite aspecte şi prevederi legale a tuturor celorlalte instituţii de la nivelul judeţului nostru, pe care agenţii economici din teritoriu trebuie să le respecte. În sensul celor enunţate, ITM Gorj a realizat o “Broşură informativă” în al cărei conţinut se regăsesc prevederi din Legea 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, reglementări şi sfaturi privind relaţiile de muncă, date de contact. Aceste pliante, în număr de 6.500 bucăţi au fost distribuite pe parcursul a şase zile la toate primăriile şi consiliile locale din teritoriu pe bază de semnătură sau au fost expediate prin oficiul poştal acolo unde nu s-a ajuns personal”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

Broşuri expuse în locurile special amenajate pentru public
Broşurile au fost distribuite şi în sediul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii, la toate instituţiile publice din municipiul Târgu – Jiu, fiind predate şi expuse imediat în locurile special amenajate pentru public. Nu în ultimul rând, informaţiile au fost distribuite şi prelucrate de către toţi inspectorii de muncă la fiecare verificare efectuată în teren sau la birou pe domeniile de specialitate securitate şi sănătate în muncă şi relaţii de muncă, la punctele de preluare date şi de relaţii publice ale inspectoratului. În toate cazurile şi întâlnirile avute s-a conturat o dorinţă foarte mare de cunoaştere şi conlucrare a celor implicaţi, în scopul permanentizării acţiunii în special la nivel local.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here