40 de minori daţi dispăruţi în Gorj

202

_MG_7801Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi, care a fost sărbătorită ieri, 25 mai, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii precum şi poliţişti de proximitate au desfăşurat acţiuni de informare a cetăţenilor privind dispariţia copiilor. De la începutul anului şi până acum, în Gorj a fost sesizată dispariţia a 40 de copii, toţi fiind găsiţi.

Ziua de 25 mai a fost declarată în anul 1983 Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi. Nu este o zi de sărbătoare, ci o zi în care se face apel la responsabilitate şi solidaritate umană. Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi este o zi în care oameni din întreaga lume comemorează copiii dispăruţi care şi-au găsit drumul spre casă, îşi amintesc de cei care au fost victimele unor infracţiuni şi se continua eforturile de a găsi pe cei care sunt încă daţi dispăruţi. Şi în oraşul nostru, poliţiştii au avut grijă să marcheze această zi, prin informarea târgujienilor asupra ajutorului pe care îl pot oferi atunci când un copil este dat dispărut.

Poliţiştii au împărţit pliante şi informaţii

_MG_7812Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu poliţişti de proximitate au desfăşurat ieri, începând cu orele 11:00, în Piaţa Prefecturii, acţiuni de informare a târgujienilor pentru a preveni cazurile de dispariţii de minori. Aceştia au împărţit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi, materiale informative şi informaţii privind modalităţile de contactare a poliţiei în cazul dispariţiilor. „Cu ocazia Zilei Naţionale a Copiilor Dispăruţi, 25 mai, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii precum şi poliţişti de proximitate au desfăşurat o serie de activităţi pentru a mediatiza importanţa acestei zile, precum şi a conştientiza cetăţenii asupra pericolului pe care îl reprezintă dispariţia copiilor. De asemenea, avem în desfăşurare o campanie de prevenire a dispariţiilor de copii care se numeşte „Alertă răpire copil!”. Am desfăşurat o serie de activităţi, constând în distribuirea stradală a pliantelor, discuţii cu cetăţeni. Campania are rolul de a mediatiza sistemul de alertă a populaţiei în cazul răpirii unui copil”, a declarat subinspectorul Dan Adrian, din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Copiii dispăruţi în Gorj, găsiţi

De la începutul acestui an şi până în acest moment, în judeţul Gorj au fost daţi dispăruţi 40 de copii. Cei mai mulţi dintre aceştia au dispărut de la centrele de ocrotire din cauza neînţelegerilor cu personalul de acolo. Toţi minorii au plecat de acasă sau din centre de bunăvoie, poliţiştii reuşind să-i găsească pe toţi. „De la începutul anului au fost înregistrate 40 de sesizări privind dispariţiile de copii, toţi fiind găsiţi până în prezent”, a mai declarat Adrian. Alte acţiuni desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi au fost în şcoli, centre de plasament, oamenii legii încercând să atingă un grup cât mai mare de cetăţeni.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here