3000 de lei, amendă pentru crescătorii de animale

366

Canicula impune măsuri, nu doar pentru oameni, ci şi pentru animalele sensibile la temperaturile caniculare. Tocmai din acest motiv crescătorii care nu protejează animalele de caniculă vor fi sancţionaţi de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj cu amenzi care ajung la suma de 3.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 6.000 de lei pentru cele juridice.

Proprietarii şi deţinătorii de animale au obligaţia de a respecta măsurile care se impun pentru a asigura protecţia şi bunăstarea animalelor în timpul perioadelor cu temperaturi caniculare. Crescătorii trebuie să le adape mai des şi să le ferească de soare. În caz contrar, riscă amenzi de la direcţiile sanitar-veterinare, care îi verifică pe ţărani.
Specialiştii îi sfătuiesc pe ţărani să evite pe cât posibil să-şi scoată animalele pe câmp, în soare, la orele amiezii. „Pericolul este deshidratarea animalelor şi singura posibilitate să-şi păstreze condiţiile fiziologice normale este consumul de apă. Poate să apară o serie de complicaţii, congestii pulmonare, cerebrale şi animalul poate să moară în câteva minute”, a precizat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here