200 de bebeluși primesc lapte praf gratuit

554

În această lună, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 200 de bebeluşi. Cei mai mulţi beneficiari sunt în: Târgu-Jiu, Motru, Turceni, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, Ţânţăreni şi Plopşoru.

Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună. Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

200 de beneficiari, în februarie
DSP are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În această lună, în județul nostru sunt 200 de beneficiari. „Pentru luna ianuarie am avut 204 beneficiari, iar în februarie avem 200, din care 20 la Târgu-Jiu și tot 20 la Rovinari, 33 la Turceni, 23 la Motru, 10 la Ţânţăreni, 13 la Plopșoru și 9 la Ioneşti”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit în luna iulie a anului trecut 3.400 de cutii de lapte praf, iar pe 12 octombrie au intrat în stocul DSP încă 4.450.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here