2.422 de joburi vacante peste hotare

348

Mii de posturi sunt vacante în această perioadă în ţările Uniunii Europene. Gorjenii interesaţi să lucreze în afara ţării pot consulta oferta Eures, angajatorii din Spațiul Economic European oferind un număr de 2.422 de locuri de muncă.

Astfel, Spania încă are activă oferta de 800 de job-uri pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un post de masor, iar Portugalia caută alţi 400 de muncitori pentru domeniul agricol. De asemenea, Danemarca oferă tot 400 de posturi pentru culegători de mazăre. Pentru munca prestată, culegătorii de mazăre vor fi plătiţi în funcţie de kilogramele culese. În Danemarca, kilogramul se plăteşte cu aproximativ 0,6 euro, la care se adaugă un procent de 12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. Cerinţele angajatorului sunt: vârsta minimă 18 ani şi cunoştinţe minime de limba engleză. Experienţă anterioară în munca agricolă constituie un avantaj. Durata contractului este de patru luni, mai precis între 1 iunie -1 septembrie 2016. Alte posturi vacante mai sunt oferite de: Marea Britanie – 100 îngrijitori persoane, 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenţi medicali, 50 bucătari, 20 bucătari şefi, 20 ajutori de bucătar, 20 asistenţi medicali generalişti; Republica Cehă – 50 lucrători în producţie, 50 operatori, 50 şoferi transport marfă internaţional, 20 muncitori asamblare, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk, un analist suport software; Germania – 50 asistenţi medicali generalişti, 20 operatori maşini şi centrale, 15 şoferi tir, 10 agenţi de securitate, 10 agenţi de pază, 5 asistenţi manager, 5 electricieni industriali, 4 operatori maşini şi instalaţii optice, 3 electromecanici, 3 lucrători în producţie, 2 tehnicieni sistem de securitate, 2 mecatronişti, 2 electricieni, un muncitor necalificat în domeniul prelucrării metalelor, un mecanic, un optician, un operator CNC (strungar/frezor), un asamblor – montator, un tehnician fizică de laborator, un mecanic auto, un visual designer, un bucătar, un electronist, un vopsitor industrial; Suedia – 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto, 10 dezvoltători software, 6 ingineri testare software, 5 dezvoltători software sisteme integrate, 5 arhitecţi sisteme software, 2 specialişti reţea transmisie, un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator, un arhitect software, un dezvoltator Web Front-End; Ungaria – 50 operatori la asamblarea panourilor electrice; Polonia – 20 consultanţi de călătorie, 4 montatori acoperişuri, 3 lăcătuşi/sudori.
Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos», şi buletinul.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here