19 noi experți în managementul educațional în Gorj

1857

19 cadre didactice din Gorj au reușit să obțină punctajul necesar pentru a deveni membre ale Corpului Național de Experți în Management Educațional (CNEME). Rezultatele finale vor fi afișate pe 14 august, după soluționarea eventualelor contestații.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Gorj a afișat, miercuri, lista cu punctajele obținute de candidații care au participat la cea mai recentă serie a concursului pentru constituirea Corpului Național de Experți în Management Educațional (CNEME). Pe lista candidaților declarați promovați figurează numele a 19 cadre didactice din Gorj. Două dintre acestea, David Oana (Colegiul Național ,,Spiru Haret” Târgu-Jiu) și Protesi-Sefter Irina Monica (Liceul Energetic Târgu-Jiu) au reușit să obțină punctajul maxim. Ceilalți 17 candidați au promovat concursul cu punctaje cuprinse între 96 și 70 de puncte, după cum urmează: Pigui Grațiela-Ramona (Colegiul Auto ,,Traian Vuia” Târgu-Jiu) – 96 puncte), Andronache Ana-Maria (Școala Gimnazială Negreni) – 95 puncte, Burtea-Protesoiu Elena Gabriela (Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu) – 95 puncte, Ducan Elena Claudia (Școala Gimnazială Săcelu) – 95 puncte, Sgaibă Liviu (Liceul Tehnologic Turburea) – 95 puncte, Mărgulescu Theodora (Colegiul Național ,,Spiru Haret” Târgu-Jiu) – 93 puncte, Cuțitoiu Mariana (Liceul Tehnologic Bâlteni) – 91 puncte, Ivănoiu Nicolița Andreea (Liceul Tehnologic Bâlteni) – 91 puncte, Giorgi Elena (Colegiul Auto ,,Traian Vuia” Târgu-Jiu) – 90 puncte, Popescu Ramona Ștefania (Târgu-Jiu) – 88 puncte, Ciortan Bianca (Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari) – 86 puncte, Sgaibă Adriana (Liceul Tehnologic Turburea) – 83 puncte, Simionescu Maria Mirabela (Liceul Tehnologic Bâlteni) – 81 puncte, Petre Laura Claudia (Școala Gimnazială Drăguțești) – 76 puncte, Popescu Dana Flaviola (Colegiul Național ,,Spiru Haret” Târgu-Jiu) – 73 puncte, Roman Cristina-Laura (Colegiul Național ,,Spiru Haret” Târgu-Jiu) – 73 puncte și Bivolaru Elena Irina (Școala Gimnazială Godinești) – 70 puncte.

12 august – termen limită pentru depunerea contestațiilor
Candidații nemulțumiți de punctajele obținute pot depune contestații până pe 12 august, atât direct la inspectoratul școlar, cât și prin e-mail. ,,Contestațiile în urma evaluării dosarelor respinse la concursul de selecție a cadrelor didactice pentru Corpul Național de Experți în Management Educațional, seria a 16-a, se pot depune până la data de 12 august. În conformitate cu prevederile art.13 din metodologia de concurs, contestațiile pot fi transmise și prin poștă electronică la adresa isjgorj@yahoo.com până la ora 16.30, în data de 12 august 2020, situație în care candidatul anexează la contestația transmisă și cartea/buletinul/adeverința de identitate. Numărul de înregistrare se comunică candidatului prin poștă electronică”, a precizat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj. Afișarea rezultatelor finale ale evaluării portofoliilor depuse la concursul pentru constituirea CNEME este programată pentru data de 14 august, urmând ca ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul Naţional de Experţi în Management Educaţional să fie emis până la 24 august 2020. Calitatea de membru în Corpul Naţional de experţi în management educațional, certificată prin înscrierea în Registrul Naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat de Ministerul Educației și Cercetării, este una dintre condițiile obligatorii pentru participarea la concursurile de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar, conform prevederilor legale. La concursul pentru dobândirea calității de membru al CNEME poate participa orice cadru didactic care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional, este titular în învățământ și are cel puțin gradul didactic II sau titlul științific de doctor, a obținut calificativul ,,Foarte bine” în ultimii 4 ani și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere sau de îndrumare și control în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu a fost exclus din Registrul național al experților în management educațional.
ROXANA LUPU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here