122 de locuri, în cămine, pentru studenţii UCB

192

107401maximPentru anul universitar 2011-2012, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu pune la dispoziţia studenţilor săi 122 de locuri în cele trei cămine pe care le deţine.

Cele mai multe dintre acestea sunt disponibile la Complexul Studenţesc Debarcader; acesta este şi preferatul studenţilor, deoarece oferă cele mai bune condiţii de cazare.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu s-a pregătit pentru începerea noului an universitar. Pentru studenţii care doresc să se cazeze într-unul dintre cele trei cămine ale universităţii, pentru anul universitar 2011-2012, s-au alocat 122 de locuri, potrivit Mirabelei Tufan, purtător de cuvând al UCB Târgu-Jiu.

Cele mai multe locuri sunt la Debarcader

Aproape jumătate dintre aceste locuri sunt disponibile la Complexul Stundeţesc Debarcader. Acolo, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al universităţii, sunt disponibile 26 de camere moderne; de asemenea, acest cămin oferă bune condiţii şi pentru petrecerea timpului liber.

Complexul Studenţesc Debarcader dispune de cantină, sală de gimnastică, bazin de înot, terenuri de fotbal, volei, handbal, tenis. Studenţii sunt încântaţi de dotările de la complexul din Debarcader şi, chiar dacă tarifele percepute sunt mai mari, comparativ cu cele din celelalte două cămine, tinerii preferă confortul din acest complex.

Cât priveşte tarifele practicate, deocamdată acestea nu au fost stabilite, însă anul trecut au fost de 200 de lei pe lună pentru studenţii la forme de învăţământ cu taxă, iar pentru cei de la buget, de 100 de lei, după cum susţine Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Câte 36 de locuri la Casa Agronomului şi Complex Stundeţesc NR.2

Cele 72 de locuri pe care le mai pune UCB la dispozioţia stunedţilor săi, pe lângă cele 50 de la Debarcader, sunt împărţite în mod egal la Casa Agronomului (Drăgoieni) şi Complex Stundeţesc Nr.2 (în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj).

Trebuie amintit faptul că anul trecut, la aceste cămine tarifele au fost mai mici decât la Complexul Studenţesc Debarcader, dar lipsea masa de prânz, fiind asigurată numai cazarea. Astfel, la căminul de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean, taxa a fost de 170 lei pe lună, de persoană, iar după aplicarea subvenţiei de 95 de lei, studenţii au achitat numai 75 lei pe lună, de persoană. La Casa Agronomului (Drăgoieni), taxa a fost de 120 lei pe lună, din care s-a scăzut subvenţia şi a rezultat suma de 25 lei pe lună de student.

În luna septembrie a acestui an se va stabili cuantumul taxelor percepute pentru anul universitar 2011-2012.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here