SANITAS continuă acțiunile sindicale

402

Federaţia SANITAS din România este pregătită să continue cu acţiuni sindicale de amploare. Revendicările Federaţiei SANITAS din România au ca scop atât motivarea financiară a personalului din sistemul public sanitar, cât şi stoparea migrației către locuri de muncă din străinătate mai atractive financiar, precum şi dezvoltarea sistemului medical în beneficiul pacienţilor acestei ţări.

Timp de cinci zile au fost pichetate Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Finanţelor Publice, iar astăzi Ministerul Sănătăţii. Pe tot parcursul acestor zile au avut loc întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor statului, au fost făcute promisiuni, însă nerespectarea acestora nu va face decât să oblige SANITAS să demareze greva generală. “Este timpul ca Guvernul României să înceteze cu tergiversarea adoptării actelor legislative negociate cu Federaţia pe parcursul ultimelor luni, să adopte legile menite să soluţioneze revendicările SANITAS aşa cum au fost ele negociate ! Este timpul ca situaţia actuală în care sectorul sanitar este lăsat să se zbată între lipsa dotărilor şi cea a personalului de specialitate să înceteze! Este timpul ca inechităţile şi discriminările salariale să fie eliminate, este timpul ca posturile de specialitate să fie deblocate, este timpul să se aplice şi majorarea salarială cu 25% în 2016! Este timpul ca sistemul sanitar românesc să fie tratat pe măsura importanţei lui şi mai ales este timpul ca pacienţii din România să fie trataţi în mod civilizat. Este timpul pentru normalitate! Este timpul să spunem STOP umilirii angajaţilor din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială și implicit a pacienților!”, se arată într-un comunicat de presă al Federației SANITAS.
Reamintim faptul că, pe 12 mai s-au deplasat la București și sindicaliștii SANITAS Gorj, care au protestat alături de colegii lor. SANITAS atrage atenţia Guvernului României că sectorul sanitar este lăsat să se zbată între lipsa dotărilor şi cea a personalului de specialitate.
Eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, majorarea salarială cu 25% în 2016 sunt doar câteva dintre revendicările negociate încă de la începutul acestui an de Federaţia SANITAS, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Ministerul Muncii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here