1000 de case în mai puţin de o lună

246

prima casaProgramul „Prima casă” s-a transformat în primele o mie de case deja vândute în mai puţin de o lună, de când acest program a devenit operaţional, a declarat premierul Emil Boc. Potrivit primului-ministru, acest lucru deblochează sectorul construcţiilor, meţinând locurile de muncă în acest sector şi permite celor care plăteau chirii să renunţe la această cheltuială şi să-şi plătească ratele la propria locuinţă. În acest context, Boc a spus autorităile ţin sub control rata şomajului, la nivelul de 6,3 la sută.

Premierul a adăugat că, din nefericire, foarte multe resurse publice sunt cheltuite „fără niciun fel de noimă” de către unele structuri guvernamentale, respectiv de unele agenţii din subordinea Guvernului”.

Întrebat despre situaţia Inspectoratului de stat în Construcţii, Boc a spus că la ISCIR se află în lucru echipe de control şi că prin angajarea răspunderii Guvernului în cursul lunii septembrie, veniturile unor agenţii vor fi aduse la bugetul de stat. „Nu suntem prea iubiţi noi, din acest Guvern, pentru că tăiem cu bisturiul acolo unde se fac cheltuieli nejustificate”, a mai spus Emil Boc.
Persoanele care vor să ia credite prin programul „Prima Casă” vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here