1.700 de agenţi economici, verificaţi de inspectorii fiscali

199

FINANTE 1Activitatea de inspecţie fiscală a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj s-a desfăşurat pe parcursul anului trecut în baza unor programe anuale, trimestriale şi lunare aprobate în condiţiile stabilite prin Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 2225/2007.

 

Au fost vizaţi cu precădere contribuabilii care activează în domenii cu risc fiscal ridicat, respectiv: recuperarea şi prelucrarea resturilor metalice, construcţii, panificaţie, exploatare masă lemnoasă, transport, comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, comerţ.

 

 

Potrivit lui Ion Cupă, directorul DGFP Gorj, au fost desfăşurate acţiuni privind soluţionarea deconturilor de taxa pe valoarea adăugată, cu sumă negativă, cu opţiune de rambursare, atât cele cu control anticipat cât şi cele cu control ulterior, fiind desfăşurate 205 inspecţii fiscale pentru deconturi soluţionate cu control anticipat. “Cu ocazia controalelor efectuate în perioada ianuarie – decembrie 2011, s-au aplicat amenzi contravenţionale în sumă totală de 817.188 lei. Procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor au fost transmise spre valorificare organelor de administrare spre valorificare şi punere în executare. În situaţiile în care au existat indicii privind săvârşirea unor infracţiuni, au fost sesizate organele de cercetare penală în vederea constatării existenţei/inexistenţei condiţiilor constitutive ale infracţiunii”, a declarat Cupă. În acest sens, anul trecut, au fost întocmite nu mai puţin de 117 sesizări penale, cu o valoare estimată a prejudiciului de 22.537.421 lei. Totodată, organele de inspecţie fiscală din cadrul DGFP Gorj au efectuat acţiuni de control la un număr de 1.737 de agenţi economici, din care 1.446 au fost inspecţii fiscale, 100 au fost controale inopinate şi 191 încrucişate, la contribuabili de pe raza judeţului nostru, precum şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din alte judeţe. Valoarea totală a veniturilor suplimentare stabilite urmare acţiunilor de control efectuate în anul 2011 la bugetul general consolidat al statului a fost de 35.353.950 lei.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here