“Trebuie să răspunzi unei comenzi sociale”!

612
untitled-Domnule arhitect, Ion Teodorescu, ne cunoaştem de mai mai multă vreme şi aş dori să ne vorbiţi despre munca dumneavoastră privind realizarea unor proiecte pentru gorjeni şi pentru toţi cei care vă solicită!
-E o meserie frumoasă şi încercăm să rezolvăm problemele pentru care suntem solicitaţi, iar atât cât se poate, să o facem cu operativitate!

-Ce categorii socio-profesionale vă solicită, poate chiar mediul de provenienţă, din rural sau din urban?
-Peste 60% din mediul urban, cam 30% din rural, în general, primăriile ne solicită mai mult, pentru proiecte mai ample! În ultima vreme, au apărut şi proiecte din afară, spre exemplu, avem nişte proiecte pentru italieni, pentru Parcul industrial Hunedoara, nu la Târgu-Jiu, pentru că au găsit înţelegere, au prins teren şi vor să investească acolo…
-Ca un specialist de marcă, un “eurospecialist”, sunteţi implicat şi în proiecte care privesc modernizarea judeţului Gorj, pentru realizarea unor obiective în zonele turistice submontane?
-Îm ultima vreme au apărut mai puţine investiţii de la bugetul statului, chiar înainte de criză s-au diminuat investiţiile la nivelul judeţului! Aş putea să spun că sunt investiţii în modernizarea drumurilor şi proiecte de alimentare cu apă.
-Aveţi o comunicare eficientă cu cei implicaţi în realizarea acestor proiecte?
-Realizăm o comunicare bună, cei cinci specialişti ai firmei se dovedesc activi în realizarea acestor proiecte. Sunt trei absolvenţi de arhitectură, capabili să realizeze sarcinile cu mult profesionalism!
-Cum se împacă efortul de realizare a unor obiective moderne, cu interesul de a păstra unele construcţii tradiţionale ale acestei zone?
-Totul depinde de investitor, iar tu, ca specialist, trebuie să răspunzi unei comenzi sociale. De multe ori, ne străduim să implementăm proiectele în funcţie de specificul zonei, al obiectivului în sine, nu numai în funcţie de specificul arhitecturii tradiţionale gorjeneşti.
-Ce părere aveţi despre specificul culelor gorjeneşti, ca elemente specifice acestei zone?
-Aceste lucruri îl privesc mai mult pe dl. Cămui, pentru că noi ne-am implicat mai puţin în astfel de proiecte!
-Putem vorbi de o evoluţie specifică a modernizării în Gorj?
-Eu cred că da, fiindcă s-a început cu anumite investiţii, cum ar fi drumurile de sub munte, iar în judeţ, vedem cum se dezvoltă fiecare localitate, în funcţie de resursele oamenilor!
Prof. Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.