„O poveste de pe Jiul de Sus”

571

poveste jiu de susVineri, 13 mai 2011, orele 19.00, în cadrul Galei Premiilor „Elvira Godeanu”, Ion Cepoi lansează volumul „Elvira Godeanu – O poveste de pe Jiul de Sus” – o monografie completă a vieţii, carierei artistice şi destinului în posteritate a celei care este patroana spirituală a teatrului din Tg-Jiu.

Cartea, apărută la Editura Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, este şi un omagiu adus marii actriţe, la împlinirea a 20 de ani de la intrarea în eternitate.

„ …de fapt, Elvira a ştiut dintr-un început să-şi cioplească statuia. Mai mult, a ştiut cum să se aşeze pe soclu şi ce să facă pentru a rămâne acolo. Dintotdeauna, ea şi-a construit viaţa şi cariera cu infinită răbdare şi cu miraculoasă pricepere: a vrut să fie o mare actriţă şi a fost; a vrut să fie femeie până în adâncul fiinţei sale şi a rămas un simbol al feminităţii; a vrut să fie adulată şi graţia, rafinamentul şi majestuozitatea care au însoţit-o mereu au transformat-o în zeiţă; a vrut să fie simbol şi a ajuns să reprezinte o generaţie de actori şi o epocă”, constată autorul în prefaţa volumului care „este povestea unui copil plecat la începutul secolului trecut de pe malurile Jiului de Sus, devenit celebru în lumea artei dramatice româneşti şi reîntors, după ani, în chip de statuie, în teatrul care, din 1993, îi poartă cu preţuire şi admiraţie numele”.

S.V.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here