„Let’s do it, Romania!” şi premianţii săi

343

O sută cincizeci de copii de la Şcoala Generală Nr.1 Motru şi zece cadre didactice au primit diplome pentru activităţile desfăşurate în cadrul programului „Let’s do it, Romania!”.

Protagonişti şi amfitrioni, în acelaşi timp, profesorii Şcolii Generale Nr. 1 şi copiii acestei şcoli au primit diplomele de la Bucureşti, din partea reprezentantului acestei fundaţii, Vali Umbreş, originar din municipiul Motru, satul Râpa. Atmosfera a fost una festivă şi mobilizatoare. Eugenia Pătru, director adjunct al Şcolii Generale Nr.1 ne-a declarat: “ţinta acestor acţiuni de ecologizare a fost atinsă, iar premierea în sine are un efect benefic asupra mentalităţii colective şi individuale. Pentru anul care urmează, acţiunile de ecologizare vor fi mult mai ample şi se vor completa cu o activitate zilnică de monitorizare, în care copiii vor trebui să devină sfătuitori publici în ceea ce priveşte protecţia, apărarea şi calitatea mediului. Rolul lor de formatori este mult mai sigur ca efect dacă luăm în calcul că educaţia pentru ecologie se adresează generaţiei viitoare”.

Deşi nu s-au ţinut discursuri, toată lumea a înţeles că apărarea mediului este o condiţie a integrării fireşti în civilizaţia occidentală.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here