Ștefănoiu, achitat în dosarul diluantul

454

Omul de afaceri gorjean Relu Ștefănoiu a primit oficial vestea că instanța supremă din România l-a găsit nevinovat într-un dosar penal în care a și fost reținut pentru 15 zile în anul 2005. Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat pe site-ul său decizia judecătorească din 25 iunie 2010 prin care este admis recursul lui Ștefănoiu, prin care acesta solicita anularea pedepsei de trei ani închisoare pe care i-o aplicaseră anterior Curtea de Apel Brașov și Tribunalul Gorj.

Omul de afaceri a fost acuzat de fals intelectual și trafic de substanțe toxice, după ce procurorii au descoperit că firma lui se aprovizionase cu cinci tone de dietilenglicol, pentru care avea nevoie de aprobări speciale. Substanța respectivă este un diluant, Ștefănoiu susținând în permanență că el a comandat monodietilenglicol, iar rafinăria de la Pitești i-a amestecat substanțele, diferențele dintre acestea nefiind foarte mari.

Acesta afirmă că după achitarea primită la Înalta Curte de Casație și Justiție se consultă cu avocatul său pentru a solicita daune statului român și rafinăriei care i-a furnizat dietilenglicolul. Ștefănoiu este finul lui Rică Răduca și inculpat alături de fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, într-un alt dosar penal, aflat pe rol la Tribunalul Hunedoara, prima instanță, Judecătoria Deva, găsindu-l pe acesta nevinovat.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here