Zi liberă pentru angajaţii din sistemul sanitar

346

Astăzi, 7 aprilie, la nivel mondial se sărbătoreşte Ziua Sănătăţii. Cu această ocazie, angajaţii din sistemul sanitar se bucură de o zi liberă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că liberul va fi recuperat în recurs de 30 de zile.

Prilej de sărbătoare pentru salariaţii din sistemul sanitar. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj reamintesc că astăzi, 7 aprilie, având în vedere că este Ziua Mondială a Sănătăţii, angajaţii din sectorul sanitar nu vor lucra. Potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector, ziua de 7 aprilie este zi de sărbătoare legală, însă aceasta va fi recuperată în decurs de 30 de zile. „Pe data de 7 aprilie noi, angajaţii din sistemul sanitar, suntem liberi. Este bine venit liberul, mai ales că este în prelungirea week-end-ului. Vom recupera această zi liberă în următoarea perioadă”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj
De precizat că astăzi, cu toate că este zi nelucrătoare, unităţile sanitare trebuie să asigure continuitatea asistenţei medicale şi de îngrijire a pacienţilor şi populaţiei. Reamintim că în data de 7 aprilie se marchează întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here