Zi de doliu și pentru județulGorj

166

Astăzi este zi de doliu național pe teritoriul României, în memoria Reginei Ana. Decizia a fost luată, săptămâna trecută, de Guvern.
În această zi, toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. Drapelul va fi arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări și aerogări, precum și ca pavilion pe navele și ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc.
Aceeași obligație le revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reședință.
Posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură vor trebui să își adapteze programul în mod corespunzător.
Acest lucru este respectat și de autoritățile din Gorj.
Regina Ana va fi înmormântată la Mănăstirea Curtea de Argeș. Deplasarea se face pe traseul Chitila – Găeşti – Topoloveni – Piteşti – Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi. Sosirea la intrarea în parcul Mănăstirii Curtea de Argeş a convoiului mortuar este prevăzută în jurul orei 14.45.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here