Zeci de gorjeni diagnosticați cu pneumonie au fost internați

178

În ultima săptămână, 1844 de persoane din județul nostru au fost diagnosticate cu viroze și pneumonie. Nu mai puțin de 110 bolnavi au fost internați, 63 dintre ei având pneumonie.

Pneumonia reprezintă infecţia ţesutului pulmonar, cauzată, în principal, de bacterii, virusuri, fungi şi paraziţi. În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 556 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, 63 fiind internate.

Aproape 1300 de cazuri de viroză
Viroza respiratorie, denumită popular „răceală”, este o boală infecțioasă virală a căii respiratorii superioare ce afectează îndeosebi zona nazală. În popor i se spune răceală. Simptomele care apar pot include tuse, dureri la nivelul gâtului, secreții nazale și senzația de strănut. Uneori este prezentă și febra, care în mod obișnuit dispare în decurs de cel mult 7-10 zile. Cu toate acestea, unele simptome pot continua să persiste până la trei săptămâni. Aproape 1300 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze, în ultima săptămână. „Au fost 1241 de cazuri înregistrate în cabinetele medicilor și 47 internări. 88 dintre cazuri au fost în rândul copiilor din categoria de vârstă 0-1 an, 170 cazuri la categioria 2-4 ani, 420 cazuri la tinerii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani; de asemenea, 89 de îmbolnăviri au fost înregistrate la vârstnicii de peste 65 ani”, a explicat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here