Zeci de elevi de la colegii din Târgu-Jiu și Motru nu vor să susțină bacalaureatul, în pandemie!

5835

Numeroși liceeni dar și elevi de clasa a Viii-a, de la școlii foarte bune din Târgu-Jiu și Motru, au semnat petiții on-line și au completat sondaje pe internet care sunt de părere ca examenele naționale dar și bacalaureatul să nu se susțină în condițiile anunțate de Ministerul Educației. Elevii consideră că aceste examene pot fi amânate sau media de bacalaureat să fie echivalentul mediilor la materiile de bac pe toți anii de liceu. Liceenii spun că profesorii sunt de partea lor, dar se tem să spună asta cu voce tare, de teama repercusiunile. Protejarea precară a sănătăți este principala motivație a tinerilor care cred ca ministrul îi trimite în fața virusului cu mâinile goale. 

Elevii cred că le sunt încălcate drepturile, pe actuala variantă susținută de MEC, fiind vorba de dreptul la sănătate, la egalitate de șanse, la viața intimă și privată, ocrotirea sănătății, protecția copiilor și a tinerilor…

Mișcarea pornită de la licee din Suceava și Neamț este susținută de numeroși elevi de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu dar și de la Colegiul Național Spiru Haret, ambele din Târgu-Jiu, ca și de la Colegiul Național George Coșbuc din Motru.

Peste 1000 de elevi din toată țara și tot atâția părinți trimit zilnic mailuri ministrului Educației, dar aceasta nu răspunde.

,,Ni se va lua temperatura la intrarea la examen, dacă temperatura va fi ușor ridicată, poate pe fond emoțional, vom fi trimiși acasă. Ni se spune că ni se vor da măști ia intrare și la ieșire din examen, dar nu se ia în calcul că două măști trebuie să te protejeze timp de 7 ore cât poți sta la examen. Nu mai vorbim de drumul spre școală, în ziua examenului… Sunt foarte multe lacune și lipsuri în ceea ce ne pune la dispoziție ministerul încât nu este vorba că nu vrem să susținem examenul ci, ne gândim că suntem cobai, că nu ni se asigură sănătatea și siguranța”, spune o elevă a CNTV Târgu-Jiu, care susține că toți colegii ei de clasa a XII-a au aceiași părere, dorind o amânare a bacalaureatului ori alte soluții care să le ofere confortul educațional dorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here