Zeci de agenţi comunitari, salvaţi de la pierderea job-urilor

165

comunitari facuta de mineDeoarece Publica Guard-ul, societatea ce se dorea a fi înfiinţată pentru salvarea a peste 200 de poliţişti comunitari târgujieni ce aveau să-şi piardă serviciul, a primit aviz negativ, edilul Florin Cârciumaru este în negocieri pentru păstrarea în cadrul Poliţiei Comunitare a 54 de poliţişti.

SC Publica Guard SA, societatea care avea să funcţioneze sub aripa Primăriei Târgu-Jiu şi a Poliţiei Comunitare nu a primit aviz favorabil din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), astfel că primarul Florin Cârciumaru a rezolvat o parte a situaţiei, gândindu-se la un alt mod de păstrare a agenţilor comunitari. „Poliţia Comunitară Târgu-Jiu a mai rămas cu nouăzeci şi şase de agenţi, iar restul de două sute treizeci se află în prezent în şomaj. În proporţie 99,9% am rezolvat cam cincizeci şi patru de agenţi din cei aflaţi în şomaj să revină în Poliţie Comunitară pentru a face servicii de pază în folosul Primăriei. Ei ne sunt necesari pentru a păzi obiectivele culturale foarte importante pe care le avem, în comparaţie cu alte oraşe, şi anume Ansamblul Monumental Constantin Brâncuşi”, a declarat edilul de Târgu-Jiu.

Cârciumaru a mai declarat faptul că de selecţia celor 54 de poliţişti comunitari se va ocupa o comisie din cadrul Primăriei şi a Consiliului Local: „Deoarece au existat nişte discuţii legate de selecţia făcută de comisia din cadrul Poliţiei Comunitare pentru încadrarea în posturi în eventualitatea înfiinţării Publica Guard, am decis ca pentru agenţii care vor păzi obiectivele municipiului să se facă o comisie formată din oamenii Primăriei şi cei din Consiliu, astfel înlăturându-se suspiciunile”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here