Zece consilieri i-au dat votul vicelui Ungureanu

257

Consilierii locali din Băleşti s-au comportat ieri ireproşabil la şedinţa de validare a organismului de conducere comunal. Asta, după ce, de două ori consilierii USL au refuzat să se prezinte însă la şedinţele în care primarul Aristică Paicu, şi consilierii locali trebuiau să îşi depună jurământul. Duminică dimineaţa consilierii, inclusiv doi de la USL, l-au votat însă pe Mădălin Ungureanu, consilierii PDL fiind şi ei alături de noul viceprimar PRM.

Şedinţa de Consiliul Local (CL) a început duminică la ora 10.00, de data aceasta consilierii USL, 7 la număr, fiind prezenţi toţi la întrunirea CL Băleşti. La acesta au mai participat, alături de câţiva cetăţeni şi susţinători ai lui Mădălin Ungureanu, şi Mihai Troacă, primarul PDL de Padeş, preşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, şi liberalul Dorin Vîrjan. De asemenea, Instituţia Prefectului Gorj a fost reprezentantă de şeful Serviciului Legalitate, Liviu Diaconescu. Şedinţa a fost prezidată de cel mai vârstnic consilier local, care a supus la vot ordinea de zi a şedinţei şi a stabilit comisia de validare.

Primarul şi consilierii, la jurământ
Cei 15 consilieri locali, împreună cu primarul Paicu au rostit apoi, rând pe rând, jurământul necesar la învestirea în funcţia de ales local. Au jurat astfel cei 7 consilieri locali USL, cei 5 de la PRM, cei 2 de la PDL şi consilierul PPDD.
În final s-a trecut la vot, Mădălin Ungureanu obţinând 10 voturi, în timp ce propusul USL-ului, Petre Bejenaru a obţinut doar 5 voturi, vehiculându-se că însuşi acesta ar fi votat pentru vicele PRM. Cert este că doi dintre cei de la USL şi-au dat voturi pentru alesul PRM-ului, Mădălin Ungureanu.

Uimit de voturile primite
“Emoţiile au fost din plin dar ceea ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul Local Băleşti a reflectat realitatea, şi voturile cetăţenilor din localitate exprimate pe 10 iunie. Pe această cale nu pot decât să le mulţumesc cetăţenilor comunei care m-au votat cât şi celor care nu au făcut asta, consilierilor locali care m-au votat şi m-au susţinut. Sincer nu mă aşteptam să iau 10 voturi, emoţiile m-au cuprins când am văzut că am obţinut 10 voturi, nu mă aşteptam la asta. Au fost două şedinţe amânate iar din acest motiv nici că mă gândeam să obţin acest număr”, a declarat noul viceprimar, Mădălin Ungureanu, care a menţionat că nu se întreabă de unde i-au venit voturile deoarece cei care i le-au oferit au ştiut că reflectă realitatea şi dorinţa cetăţenilor comunei. Alesul PRM miza iniţial pe 8 din cele 15 voturi ale consilierilor locali din Băleşti.
De altfel, Ungureanu a pierdut localele la diferenţă de doar 34 de voturi de Aristică Paicu, edilul dorind să aibă alături un ales al USL. Cu toate acestea Ungureanu speră într-o bună colaborare cu primarul Paicu.
“Cred şi consider că eu şi primarul Paicu ar trebui să ne înţelegem foarte bine şi să continuăm pentru bunul mers al comunei Băleşti şi pentru dezvoltarea armonioasă a localităţii”, a completat vicele.

Troacă, alături de Ungureanu
Edilul din Padeş, Mihai Troacă, a supervizat şi el alegerea viceprimarului de la Băleşti, declarându-şi public susţinerea faţă de Ungureanu. “L-am susţinut pe domnul Mădălin Ungureanu. Este şi o colaborare PDL-PRM dar, înainte de toate, Ungureanu merita susţinut deoarece este un om de valoare”, a declarat Troacă care susţine că prezenţa sa nu a fost “o garanţe pentru colegii de la PDL” deoarece nu este nevoie de garanţii în astfel de cazuri ci “doar să fim oameni”. Troacă susţine că Mădălin Ungureanu pe care l-a declarat prietenul său chiar merita să fie ales viceprimarul comunei Băleşti.

“Vicele trebuie să îşi intre în atribuţii”
Primarul Paicu le-a mulţumit celor care l-au ales pentru un nou mandat, i-a felicitat pe cei care şi-au dobândit mandatul de viceprimar şi pe noul viceprimar care trebui să îşi intre în atribuţii. “Ne vom pune hainele politice în cui şi vom analiza şi propune noi proiecte de hotărâri pentru binele comunităţii noastre”, a declarat Paicu. “Am lucrat şi în producţie cu foarte mulţi oameni, nu sunt un om cu care ar fi dificil de lucrat dar nu accept trândăveala şi alte aspecte în timpul programului”, a completat edilul local, mândru de cum arată sediul în care îşi desfăşoară activitatea instituţia publică.

Mândrie pentru PRM Gorj
Acordându-i sprijin deplin, preşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, s-a bucurat alături de vicele ales Mădălin Ungureanu. “A fost destul de dificil să avem vice la Băleşti atâta timp cât s-a amânat de două ori validarea viceprimarului şi a Consiliului Local. De altfel, astăzi(n.r. duminică) era ultima zi în care se mai putea face acest lucru. Eu cred că şi consilierii dar şi localnicii numai cu PRM şi cu Mădălin Ungureanu se poate face treabă foarte bună în comună. PRM a mai avut şi primar în Băleşti, noi am avut aici un nucleu şi un electorat stabil dar, cu puterea de muncă a tânărului Mădălin Ungureanu, iată au venit şi rezultatele. Eu ştiu că Ungureanu va face ceea ce trebuie pentru cetăţenii acestei comune, deoarece trebuie să demonstreze că cetăţenii care l-au votau au făcut asta cu încredere. Eu sper ca Mădălin Ungureanu să fie, la viitoarele alegeri locale, primarul acestei comun”, a declarat preşedintele PRM, Gheorghe Bucălăete.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here