YES – Youth Eco Summer/Prima întâlnire transnaţională a proiectului “YES”

263

Asociaţia “ECO Youths”, a găzduit în perioada 20.07.2016 – 21.07.2016 prima întâlnire transnaţională din cadrul proiectului de tineret YES- Youth Eco Summer! Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + Acţiunea cheie 1- Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului, program coordonat în Romania de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
”YES – Youth Eco Summer” are ca scop educaţia ecologică în rândul tinerilor, astfel încat aceştia să dezvolte o relaţie de apropiere faţă de mediul înconjurător, asigurând îmbunătăţirea calităţii acestuia prin activităţi responsabile şi eficiente.
Schimbul de tineri va avea loc în August (20-28) şi va implica 25 de tineri dintre care 10 se confruntă cu diferite probleme de ordin social, economic şi geografic, proiect în care se vor desfăşura activităţi de educaţie ecologică, activităţi practice ecologice, de teambuilding, activităţi non-formale conturate în vederea atingerii scopului proiectului.
13681937_1198211493531413_190420131_oVizita de planificare în avans s-a derulat la Târgu-Jiu şi a reunit reprezentanţi ai organizaţiilor partenere în proiect. La întâlnirea de lucru au participat 5 lideri de grup din cele 5 ţări Europene implicate: Italia, Letonia, Bulgaria, Slovacia şi România.
“Activităţile desfăşurate pe parcursul vizitei de planificare în avans, s-au referit la managementul proiectului, s-au stabilit sarcinile şi responsabilităţile fiecărui partener, s-au discutat aspecte legate de locaţia de desfăşurare a proiectului, siguranţa participanților, s-a discutat şi definitvat programul zilnic de activităţi din cadrul proiectului, aspecte legate de monitorizarea şi evalarea proiectului, s-au discutat şi stabilit metodele de diseminare a rezultatelor proiectului, și multe alte aspecte importante pentru desfăşurarea în condiţii optime a proiectului.
Pe de altă parte vizita de planificare în avans a fost o bună oportunitate pentru liderii de grup de a cunoaşte şi de a vizita obiectivele de interes turistic din oraşul lui Constantin Brâncuşi”, a declarat Sanda Simona, managerul de proiect.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here