Weber, Cupă şi Mocioi, vot pentru Muzeul Național Brâncuși de la Târgu-Jiu

309

Parlamentarii au adoptat, miercuri, o lege prin care la Târgu-Jiu ar urma să fie înființat primul Muzeu Național Brâncuși care urma să fie amenajat în locația în care există de ani buni Muzeul de Artă Târgu-Jiu. Mihai Weber şi Ion Cupă sunt doi dintre cei care au votat pentru această lege. Weber s-a arătat bucuros de reuşita de ieri şi de efectele ei pentru Gorj, menţionând că “finanţarea Muzeului se va realiza din bugetul Ministerului Culturii şi din venituri extrabugetare”. Deputatul PLR, Ion Cupă este şi el convins că prin acest demers operele lui Constantin Brâncuși vor fi mai bine promovate, iar Ansamblul Calea Eroilor cu celebrele opere: Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor, Masa Tăcerii și Coloana fără Sfârșit vor fi protejate și puse în valoare.
weber“Înființarea Muzeului Național de Artă “Constantin Brâncuși’’ în municipiul Târgu-Jiu, reprezintă soluția de salvare și conservare a operei marelui titan de la Hobița, fiind create premisele de introducere a Ansamblului Calea Eroilor în circuite culturale europene. Prin acest act normativ cred că se împlinește și o dorință a lui Brâncuși, aceea ca lucrările sale să fie într-un singur loc și așezate într-o anumită ordine și ambianță. În acest fel va fi mult mai ușor organizarea de evenimente naționale și internaționale și astfel o să reușim o mai bună promovare a locurilor natale ale marelui Brâncuși. Este prima dată când se face ceva concret pentru Constantin Brâncuși’’, a precizat deputatul Ion Cupă.
ion cupa (2)Proiectul de lege a fost votat, ieri, de 279 de parlamentari din tot atâția prezenți la ședință în plenul Camerei Deputaților, printre cei care au susținut proiectul numărându-se și Niculina Mocioi, ea menționând că adoptarea acestei legi înseamnă și salvarea și conservarea operelor brâncușiene, muzeul urmând să devină un punct de atracție pentru turiști.
niculina mocioiPână la realizarea acestuia însă legea mai trebuie promulgată și de președintele Klaus Iohannis, după care Consiliul Județean Gorj este instituția care va avea obligația să se ocupe de amenajarea muzeului și de administrarea acestuia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here