Vulpe şi Creţan, interzişi în Pădurea Câlnic de Ziua Minerului

501

Pădurea în care se desfăşoară, anual, Ziua Minerului la Câlnic nu va putea fi folosită de organizatorii tradiţionali din localitate, proprietarul Gheorghe Cârlogea, anunţând, ieri, că nu-i mai lasă pe primarul Dumitru Vulpe şi pe sindicalistul Constantin Creţan să-i mai folosească terenul pentru scopuri, considerate de el drept politice şi sindicale. Proprietarul, angajat al CEO, susţine că va permite, în schimb, accesul minerilor în pădure pentru sărbătorirea evenimentului care va avea loc la jumătatea acestei luni, dar mai puţin pe al celor doi, vestea survenind după ce Constantin Creţan a anunţat însă, public, demararea evenimentului în spaţiul tradiţional.

Pădurea de la Câlnic este locul în care în ultimii ani minerii şi-au sărbătorit în luna august ziua printr-o manifestare câmpenească, dar şi spaţiul utilizat de autorităţile locale pentru alte serbări câmpeneşti. De exemplu, în această locaţie se organizează anual cel mai mare eveniment din Câlnic, Duminica Mare, sărbătoare religioasă a localităţii.
Dacă până acum spaţiul privat a fost folosit ca unul public, în acest an lucrurile se vor schimba. Asta deoarece, proprietarul a anunţat, ieri, că nu va mai permite oricui să-i folosească terenul, mai ales dacă scopurile vor fi unele politice ori sindicale. Gheorghe Cârlogea, angajat al Serviciului de Pază al CEO, structură care funcţionează în cadrul Diviziei Miniere sub conducerea lui Ion Răuţ, a schimbat acum macazul, supărat că proprietatea ar urma să fie folosită “abuziv” de către primarul Dumitru Vulpe şi de sindicalistul Constantin Creţan. Cârlogea este convins că Vulpe îşi va face campanie electorală de Ziua Minerului pe terenul lui, iar Creţan, campanie sindicală folosindu-se de proprietatea sa.

Proprietarul pădurii, candidat la primărie!
Cârlogea chiar anunţă, în acest context, că ar putea să îl contracandideze pe Vulpe pentru Primăria Câlnic, anul viitor. Acesta subliniază că pe cei doi nu îi va mai lăsa să organizeze manifestări pe terenul său, dar invită minerii să-şi organizeze ziua aici.
Creţan a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că în 15 şi 16 august în pădurea de la Câlnic, dar şi la Zăvoiul Motru, în Dumbrava Fântâna Cucoanei şi Zăvoiul Alunul din Vâlcea se va organiza în acelaşi timp Ziua Minerului. Contactat telefonic, Creţan nu a fost de găsit pentru a comenta interdicţia pusă pentru el de proprietarul Pădurii Câlnic.
Anamaria Stoica

Scan_20150803_180616

7 COMENTARII

  1. Bravo dl.Cirlogea, ai grije de campanie electorala,marsaza mai mult in Cilnicu de sus,ca RDARUL SEF,adica primarul VULPE acolo te bate ca-n celelalte sate nu are loc de altii

  2. este rudar primarul?are fizionomie rudareasca dar nu m-am gandit,am realizat ca este aproape analfabet ,dar acum vad si de ce,pai din..gene.cele ereditare ca din sprancene face inr-adevar ca rudarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here