VREMEA IN OLTENIA : PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

203

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 – 16 martie, pentru toate regiunile din ţară

OLTENIA
În medie, valorile termice diurne vor marca o creştere după primele două zile de prognoză şi se vor situa până la sfârşitul intervalului în jurul valorii de 12 grade.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză, mediile temperaturilor minime vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioade, dar mai ales în prima săptămână, când acestea vor fi de aproximativ 4 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor, temporar moderate cantitativ şi pe arii extinse, se va menţine ridicată în prima săptămână de prognoză. Ulterior, ploile îşi vor face apariţia sporadic şi vor slabe cantitativ.
LA MUNTE
Pe tot parcursul intervalului de prognoză, atât regimul termic mediu diurn cât şi cel nocturn nu vor avea variaţii semnificative. Astfel, mediile temperaturilor maxime vor fi de 2…4 grade, iar ale celor minime de -5… -2 grade.
Până în jurul datei de 8 martie, pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, temporar moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Apoi, până la sfârşitul intervalului de prognoză, pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe şi trecătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here